Menu Close

Πρώτο τραπέζι πίστα ή άλφα τράπεζα πίστεως

Το παρακάτω κείμενο όπως το έστειλα στον φέησμπουκ λογαριασμό της άλφα τράπεζας μετά απο την σημερινή δοκιμή για έκδοση πιστωτικής κάρτας.

Αγαπητή σόσιαλ ομάδα της άλφα τράπεζας,

θα ήταν ευχής έργο να ενημερώσετε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ότι το προσωπικό των καταστημάτων χρήζει άμεσης μετεκπαίδευσης σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών με βάση τα νέα δεδομένα της κοινωνίας μας.

Έτσι λοιπόν το προσωπικό σας δεν θα κοιτάζει με βδελυγμία τον πελάτη που θέλει να κάνει αίτηση για πιστωτική κάρτα και στην ερώτηση αν εργάζεται δηλώνει άνεργος! Ειδικά όταν σε αυτόν τον πελάτη σε ηλικία 21 ετών, είχε εκδώσει στο όνομά του χωρίς την προηγούμενη αίτηση του, μια κάρτα βίζα μπόνους με 2500 ευρώ όριο και μια αμεξ με 1800 ευρώ όριο. Χωρίς κανένα έσοδο, χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα του.

Για λανθασμένες επιλογές των εκάστοτε φωστήρων του τμήματος μάρκετινγκ σας, δεν μπορεί ο πελάτης να βλέπει τα ξινισμένα μούτρα του εργαζόμενου λες και απευθύνεται σε κάποιο άτομο με μεταδοτική ασθένεια.

Θα παρακαλέσω επίσης η μετεκπαίδευση να ξεκινήσει απο τα βασικά όπως: δεν πετάμε τα χαρτιά του πελάτη (ταυτότητα/εκκαθαριστικό/κάρτα ανεργίας) προς το μέρος του αφού βγάλουμε φωτοτυπία. Ανταυτού επειδή είμαστε τράπεζα με όνομα και ποιότητα εξυπηρέτησης (?) τα ακουμπάμε προς το μέρος του και του λέμε “ορίστε” γιατί τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, δεν είναι πράγματα.

Επίσης οι πολιτικές για την έκδοση πιστωτικών καρτών είναι χειρότερες απο το να τις εξέδιδε κάποιος δημόσιος οργανισμός.

Όταν θέλατε να πάρετε την ετήσια συνδρομή για την αμεξ στείλατε τον λογαριασμό σπίτι, άσχετα που το όριο το είχατε φτάσει στα 300 ευρώ! Πράγμα που είναι κατάφωρη κοροϊδία προς το πρόσωπο του πελάτη. Ετήσια συνδρομή για κάρτα με 300 ευρώ όριο? Μπορώ να αναγνωρίσω την πρόθεση για χιούμορ απο το αντίστοιχο τμήμα αλλά το κρίνω ως κακόγουστο.

Τέλος να σας ενημερώσω ότι οι εποχές των παχιών αγελάδων των ΔΥ και γκόλντεν μπόυς του ΙΤ πέρασαν ανεπιστρεπτί και αν θέλετε να συνεχίσετε να έχετε παρουσία στην αγορά τότε θα πρέπει λίγο να έρθετε σε επαφή μαζί της. Ίσως ένας εισοδηματίας βγάζει πιο πολλά και πιο σταθερά λεφτά απο έναν εργαζόμενο (ωραίο ακούγεται ε?) του οποίου η κάρτα θα εγκριθεί πιο εύκολα απτην δική μου αλλά δεν ξέρουμε πως θα αποπληρωθεί όταν έχει να πληρωθεί 6-10-24 μήνες απο τον εργοδότη?

Το ότι έχω ήδη βίζα μπόνους στην τράπεζα σας και δεν μπορώ να την μετατρέψω σε ετζήαν μπόνους είναι ένα άλλο μαγικό των φωστήρων του τμήματος μάρκετινγκ & καρτών.

Θα προτιμούσα αντί μια ανούσια κλισέ και γραφική απάντηση λύπης, να μεταφέρετε τα λόγια μου στους αρμοδίους μπας και γίνεται ξανά τράπεζα ΙΤ και εγώ μέχρι τότε θα μεταφέρω όποια σχέση έχω με την τράπεζα σας σε κάποια άλλη εκτός του ομίλου. Άλλωστε τι είναι ένας χαμένος πελάτης? Ένας πελάτης που θα βρεί αλλού καλύτερα και θα πάρει και άλλους πελάτες μαζί του!

Καλή συνέχεια στην μετατροπή της τράπεζας σας σε Δημόσιο οργανισμό.

 

Μετά λοιπόν την σημερινή εμπειρία κατανοώ απόλυτα το τουπέ όσων έχουν χρυσές και μαύρες και ότι άλλο κυριλέ χρώμα πιστωτικές και το υφάκι που έχουν όταν μπαίνουν σε ένα μαγαζί. Στο παρελθόν σαν εργαζόμενο σε εταιρεία με είχε ενοχλήσει να μου πετάνε την πιστωτική στα μούτρα όταν ήθελαν να αγοράσουν κάτι χωρίς να σέβονται τον πωλητή/άνθρωπο, αλλά όταν η συμπεριφορά  άλλων υπαλλήλων όσο ακόμα δεν είσαι “φτασμένος” είναι σαν αυτή που περιγράφω παραπάνω, τότε κατανοώ απόλυτα το επερχόμενο καψώνι!

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

1 Comment

  1. lefos

    Για την ιστορία λοιπόν, να πω ότι η κάρτα εγκρίθηκε και μάλιστα με ικανοποιητικότατο όριο συναλλαγών!

    Δηλαδή εγώ τόσο καιρό φταίω που άκουσα την “προσωπική” γνώμη του κάθε υπαλλήλου της άλφα μπανκ και δεν έκανα νωρίτερα την αίτηση για την κάρτα και έχασα πολλά απο τα προνόμια της.

    Μάθημα λοιπόν ότι ο υπάλληλος της τράπεζας, του κομμωτηρίου, του φαρμακείου, του σουβλατζίδικου, του τυροπιτάδικου, του γλυκατζίδικου κλπ κλπ είναι εκεί για να κάνει την δουλειά του και μόνο. Όχι για να λέει την γνώμη του γιατί αν είχε κάποια αξία θα έπρεπε να εκδιδόταν η κάρτα με την υπογραφή του και όχι μετά απο 1002 ελέγχους απο το αντίστοιχο τμήμα της τράπεζας στο οικονομικό μου προφίλ!

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.