Menu Close

Περικοπές στο μισθό ΔΥ εσείς; Selfservice εμείς!

 

Αφού λοιπόν γίναμε Ευρώπη (νταξ μην το πάρεις της μετρητής αλλά κάναμε ένα βήμα) λες πάω να δώσω τα μισά λεφτά του σήματος και να πάρω το κάρο πίσω να του κάνω κανα χλμ μήν και φτάσει στο χρόνο με πινακίδες στην εφορία και πάνε για καταστροφή = άλλα έξοδα!

Έχεις ενημερωθεί απο άλλους ταλαίπωρους πως για να παραλάβεις κατατεθημένες  πινακίδες, πρέπει πρώτα να το έχεις ασφαλίσει το κάρο και μετά να πας στο ιερό ναο της εφορίας να κάνεις τα περαιτέρω (χαρτί ακινησίας κλπ) και έτσι πηγαίνεις πρωτομηνιά πρωί-πρωί να κάνεις το θλιβερό καθήκον, φυσικά στην εφορία αμαρουσίου αφού η άδικη μοίρα μας έριξε σε αυτή την ΔΟΥ και στο τμήμα αυτοκινήτων (ανάθεμα την ώρα, κατάρα τη στιγμή).

Μπαίνεις μέσα μετά απο 100 βαθιές ανάσες, σε κοζάρουν απο το παράθυρο που έχουν πάει να πάρουν καλοκαιρινό αεράκι και σου λένε:

-Εσείς τι θέλετε;

-Πινακίδες έχω έρθει να πάρω πίσω

Με περίσσευμα κακίας, το μάτι να στάζει αίμα και εκδίκηση και ύφος “πάρτα νάχεις ρε μαριόλη που ήρθες πρωί πρωί για πινακίδες σου λέει:

-Ασφαλιστήριο έχετε;

Πρώτο ζονκ

-Ναι

Με ακόμα περισσότερο ύφος “θα σου κάνω τη ζωή δύσκολη”:

-Και σε φωτοτυπία;

-Ναι

Δεύτερο ζονκ

-Πάρτε αυτή την αίτηση και πηγαίνετε στο δεύτερο να πάρετε αριθμό πρωτοκόλλου.

Ταχυδρόμοοοοοοοοος, γράμμα! Κατάλαβες φίλε αναγνώστη; στο έτος 2014 πρέπει να αλλάξεις 2 ορόφους για να πάρει το εισερχόμενο αριθμό πρωτοκόλλου! Που ακόμα και στη στρατολογία, ακόμα και στον δήμο παίρνει αυτόματα ναούμ.

Σκέφτεσαι, δεν θα μου χαλάσετε το Ζεν κουφάλες πρωτομηνιάτικα και ξεκινάς την ανάβαση.

Φτάνεις στο δεύτερο, δίνεις στο παλικάρι στο γκισέ την αίτηση (δεν ήξερα ακόμα τι ήταν αυτή η αίτηση, η ατάκα ήταν πάνε πάρε αριθμό πρωτοκόλλου) λευκή, χωρίς κανένα στοιχείο. Με κοιτάει, μου λέει τι είναι αυτό, μου είπαν να έρθω να πάρω αριθμό πρωτοκόλλου. Μου λέει και τί στοιχεία θα περάσω μέσα. Λέω φέρτο να το συμπληρώσω.

Το ξαναδίνω με τα στοιχεία μου. Μου λέει και τι παρατηρήσεις να γράψω;

ΡΕ ΜΑΣΤΟΡΑ ΕΓΩ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΗΡΘΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙ.

Α! ωραία γράψτε: για την παραλαβή πινακίδων κυκλοφορίας, αριθμός τάδε

Ε μίλα ντε, επειδή εσύ δηλαδή έχεις καθημερινότητα αυτές τις παλαιολιθικές διαδικασίες, πρέπει και εγώ δηλαδή να μαντέψω ναούμ;

Το γράφω, παίρνω την αίτηση και ξαναπάω ισόγειο.

Το κοιτάει και τι μου λέει φίλε αναγνώστη η κουρασμένη κυρία (αποσπασμένη απο το ΚΕΠΥΟ και ποιός την ακούει):

ωραία, εκεί είναι το 5 (απο αυτό ξεκινά η πινακίδα και το εκεί είναι η ντουλάπα με τις πινακίδες που ξεκινούν απο το 5) ψάξτε και βρείτε τις…

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ 5, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ! να το ξαναγράψω; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ 5, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ 5, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ 5, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ 5, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ 5, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ! ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟ 5, ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΤΕ!

Πάω λοιπόν να ψάξω, ευτυχώς ένα μεγάλο μπράβο στους δημοσίους υπαλλήλους, είχαν βάλει τις πινακίδες με σειρά ανάλογα με τα νούμερα. Μέχρι όμως να την βρώ έγιναν τα παρακάτω:

Αρχίζει το μοιρολόι η υπάλληλος γιατί απέσπασαν 10 άτομα απο το ΚΕΠΥΟ στις εφορίες και επειδή δεν ξέρουν την τύφλα τους, πρέπει να τσακώνονται με τον κόσμο. Να ενημερωθούν για να μην τσακώνονται δεν υπάρχει περίπτωση. Μα ξέρεις τι είναι φίλε αναγνώστη να σε διώχνουν απο το ΚΕΠΥΟ και να σε στέλνουν στις εφορίες? σαν να είσαι φανΔάρος και να σε στέλνουν με δυσμενή απο το γραφείο στο πεντάγωνο, σε κάποιο μαύρο τάγμα ανεπιθύμητων. Μη σου τύχει.

Παράλληλα με το μοιρολόι έρχεται ένας παππούς να πάρει τις πινακίδες, βλέπει την αίτηση μου στο γκισέ η υπάλληλος και λέει τα κάτωθι:

-Τι είναι αυτό; τι λέει; Λευτέρης τάδε; Τι τα παρατάνε όλα εδω πέρα!

φωνάζω και εγώ μέσα απο την ντουλάπα που έψαχνα τις πινακίδες:

-Δεν τα παρατάνε, ψάχνουν τις πινακίδες!

σιγή, συνεχίζει την δουλειά με τον παππού.

Ήρθε ένας τυπάς να καταθέσει πινακίδες, δίνει τα χαρτιά και του λένε επίσης:

-Εκεί είναι το 2, πηγαίνετε να βάλετε εκεί τις πινακίδες.

Και τι είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται ο νεοέλληνας; ΤΗΝ ΠΑΡΤΑΡΑ ΤΟΥ ναούμ. Έτσι ανοίγει το ντουλάπι, κοιτάει στο πρώτο ράφι, ανεβαίνει στις μύτες και την βάζει πρώτη πρώτη. Χέστηκε δηλαδή αν είναι σε σειρά με νούμερα οι πινακίδες. Την έβαλε πρώτη για να την βρεί όταν ξαναπάει εύκολα, άσχετα αν είναι πολλοί ανάμεσα μας οι ελληνάρες και θα έχουν βάλει τις δικές τους οπότε θα φάει τα κρέατα του μέχρι να την βρεί στο χαμό που ο ίδιος προκάλεσε!!!

Είχα την τύχη η ντουλάπα να είναι δίπλα στην πόρτα που πέρναγε κόσμος μέσα στο γκισέ. Με έκοψαν μια, δυο, την τρίτη και ενώ έχω ακουμπήσει την κούτα πάνω στην πόρτα του σαλουν και ψάχνω μέσα στις πινακίδες, έρχεται ένας τυπάς (ενήλικας (στα χαρτιά μάλλον)) και μου λέει συγνώμη να περάσω λίγο; Όχι, απαντάω γιατί είμαι εριστικός. Ένα λεπτάκι λέει. Και εγώ τόσο θα κάνω να τελειώσω λέω.

Αφήνω την κούτα στην ντουλάπα, περνάει και επειδή η πόρτα είναι σαλούν την αφήνει και μου έρχεται στα μούτρα. Αυτός αγαπητέ αναγνώστη στα αγγλικά λέγεται retard, στα γερμανικά λέγεται Bescheuert και στα ελληνικά λέγεται Ηλίθιος.

Τι πραγματικά ήθελε και έπρεπε να περάσει μέσα στον γκισέ; Ήξερε την υπάλληλο, της μόστραρε τον μικρό του γιο και πως έχει μεγαλώσει (δεν φαινόταν έξω απο το γκισέ) και τέλος να της πεί ότι θέλει να παραλάβει πινακίδες και να του πεί την διαδικασία. Αυτά όμως δεν γίνονται έξω απο το γκισέ αν ξέρεις την υπάλληλο, σε παρακαλώ δηλαδή!

Βρίσκω πινακίδες, βρίσκω ψυχραιμία, δίνω πινακίδες και μου λέει:

-Μισό λεπτό να υπολογίσω τα τέλη και σας σίνω το διπλότυπο να πάτε στον πρώτο να πληρώσετε.

Να αλλάξω όροφο να πληρώσω κας στο ταμείο γιατί τα τερματικά να πληρώσω με κάρτα πχ (αυτοματισμός, ηλεκτρονική εποχή, 2014 στην εφορία δεν υπάρχουν αυτά) δεν παίζει.

Πάω στον πρώτο, δίνω τα λεφτά στο ταμείο, παίρνω την απόδειξη, ξαναπάω ισόγειο, δίνω απόδειξη, γράφει ημερομηνία που πήρα τις πινακίδες (φυσικά λάθος (έγραψε ότι είναι ιούνιος αντί ιούλιος)) στο χαρτί της ακινησίας, διορθώνει και μου δίνει όλα τα χαρτιά και τις πινακίδες και έτοιμος.

Τόσο απλή διαδικασία, τόσο απλή διαδικασία και πρέπει και αυτή να γίνει δύσκολη. Έτσι για να δικαιολογίσουμε  μερικές θέσεις εργασίας που μακάρι μετά την συνταξιοδότηση (και νωρίτερα καλά θα ήταν) ας ελπίσουμε να καταργηθούν!

τιπ γιατί σας αγαπώ: η οδική βοήθεια δεν μεταφέρει αυτοκίνητα που δεν φέρουν πινακίδες (δεν το μάθατε απο μένα)

 

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.