Menu Close

Μέρα μεσημέρι – Μαύρα μεσάνυχτα…

Τετάρτη 21 Μαρτίου,ώρα 16:15, οδός Μασσαλίας, έξω απο την είσοδο της νομικής.

ο δρόμος γεμάτος απο περιπλανόμενους μετανάστες που πουλάνε ρούχα, παπούτσια, cd. Πρόβλημα? ναί στο ήδη πληγμένο εμπόριο. Το κακό? ελεγχόμεν0.

Λίγο παραπάνω? ο δρόμος γεμάτος με καμιά 50αριά τζάνκια. Τύποι που τριγυρίζουν με την δόση στο χέρι κάτι σαν τον κουλουρά, σαν αυτόν που πουλάει χαρτομάντηλά ή αναπτήρες. Ανακατεμένοι όμως με τζάνκια που βαράνε ενέσεις μέρα μεσημέρι σε ένα πολυσύχναστο και όχι (?) υποβαθμισμένο (ακόμα?) σημέιο στης Αθήνας! Πόσο πιό κεντρικά δηλαδή? Είδα με τα μάτια μου τουλάχιστον 5 άτομα να βαράνε στα χέρια, στο λαιμό, στα πόδια. Κατεβασμένα παντελόνια, αίματα απο την ένεση, αναπτήρες, καπάκια απο μπουκάλια… Πρόβλημα? ναί! στην κοινωνία, στην δημόσια υγεία, στα παιδικά μάτια που περνάνε κρατώντας το χέρι της μαμάς τους, στην ασφάλεια των πολιτών. Το κακό? ανεγξέλεκτο και μεγάλο!

Κάπου παρακάτω στην Ελ. Βενιζέλου απέναντι απο την βιβλιοθήκη 2 ειδ. φρουροί. Απο απορία ρώτησα τι ακριβώς φυλάνε για να πάρω την απάντηση “το υπουργείο” και να δώσω την απάντηση στο γιατί, πως κάπου κοντά βαράνε ενέσεις μέρα μεσημέρι ανενόχλητη σε κοινή θέα και ψάχνω να βρω τι είναι πιο σημαντικό να διαφυλαχθεί…

Ο διάλογος μικρός, οι ατάκες μεγάλες με νόημα! Όταν πάμε απο εκεί μας πετάνε πέτρες μου είπε ο ένας ειδ. φρουρός (νεαρέ μου αστυνομικός είσαι και πας σε γκέτο ναρκομανών τι θέλεις να σου πετάξουν? γαρύφαλλα? δεν είσαι ο μαζωνάκης). Τι να κάνουμε 2 άτομα μου λέει ο άλλος λες και θα είχα την παράλογη απαίτηση να κάνουν όλη την βρωμοδουλειά 2 άτομα μπροστά σε 50! Εσείς πάρτε τηλέφωνο στην αστυνομία να γίνει κάτι, δεν γίνεται αλλιώς, συμφώνησαν και οι 2.

Οι ειδικοί φρουροί είναι οι τελευταίοι που έφταιγαν αλλά ήθελα να ακούσω μια απάντηση απο κάποιο ένστολο που είδα μπροστά μου εκείνη την στιγμή. Μακάρι να έβρισκα και κάποιον γαλόνια να το κάναμε και λίγο πιο spicy το θέμα αλλά δεν ήταν 25η μαρτίου να συντονίζουν τις προσπάθειες για εύρεση εγκληματιών που θα κατηγορηθούν για παράνομη γιαουρτοφορία, γιαουρτοκατοχή και γιαουρτοχρησία.

Θα μου πείς δεν το έχεις ξαναδεί? ΚΑΙ? δηλαδή όσες περισσότερες φορές θα το δώ , θα το πάρω απόφαση και δεν θα μου κάνει αίσθηση? αυτό είναι το κοινωνικό κράτος? Η αστυνομία να σου απαντά όπως και στα περιστατικά των ντού σε καταυλισμούς που έχουν άβατο και τους πετάνε πέτρες? Εντάξει τότε γκέτο-άβατο ναρκωμανών η αθήνα, άβατα στους καταυλισμούς και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και δεν ανοίγει μύτη?

Αυτά είναι τα προβλήματα όταν οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας είναι κάτω απο πολιτική ηγεσία και με ανώτατη ηγεσία προσκείμενη στην πρώτη. Δηλαδή απο το Μή αστυνομούμενο κράτος-όραμα του Παπουτσή, πρέπει να ζούμε στην άλλη άκρη και πλήρη ασυδοσία? Μέση λύση όπως στα περισσότερα Ευρωπαϊκά κράτη, όχι?

Αίσχος, αηδία, ντροπή, αποτροπιασμός, θυμός, πικρία, κίνδυνος, απροστάτευτοι. Φτάνουν? ή έχει ακόμα να πάμε και πιό χαμηλά?

υ.γ προαναγγελίες για σκούπα στο κέντρο της Αθήνας τις επόμενες μέρες… My ass!

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

1 Comment

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.