Menu Close

Tourismus über alles

 

Η παραπάνω αφίσα είναι μια απο κοινού προσπάθεια έξι γερμανικών τουριστικών πρακτόρων ώστε να τονώσουν τις κλονισμένες σχέσεις Ελλήνων και Γερμανών με απότερο σκοπό να έρθουν περισσότεροι Γερμανοί για διακοπές το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Τόσο καιρό αντιγερμανικές κορώνες ξεπηδούν απο παντού, λες και οι γερμανοί μας πίεσαν να μην διεκδικήσουμε τις αποζημειώσεις, να αγοράσουμε τα μπαταρισμένα υποβρύχια, να στηρίξουμε τις υποδομές μας με Γερμανικά προιόντα και εταιρείες. Έχει κάτσει κανείς να σκεφτεί οι δικοί μας τι έκαναν? Οι κακοί γερμανοί έδωσαν μίζες για τα υποβρύχια, για τρένα κλπ. Οι δικοί μας γιατί τα πήραν? άρα και οι δύο έχουν ισόποσο μερίδιο ευθύνης. Τόσα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν έκανε κίνηση για την αναζήτηση των γερμανικών πολεμικών αποζημειώσεων άρα πάλι δική μας ευθύνη κλπ κλπ.

Ακούγονται δράσεις συλλογικές μόνο για μποϋκοτάζ στα Γερμανικά προιόντα. Για ακόμα μια φορά ο Έλληνας παρορμητικός και αμπλα  ουμπλας όπως πάντα (μην ξεχνάμε ότι και το κίνημα του συντάγματος ξεκίνησε επειδή θίχτηκαν κάποιοι όταν φώναξαν οι ισπανοί “σσσς μην ξυπνήσουμε τους έλληνες) λέει μια παπαρολογία και ακολουθούν όλα τα πρόβατα απο κάτω, έτσι για να στηρίξουν ότι ανήκουν κάπου (άλλωστε τόσοι και τόσοι σύλλογη για παράδειγμα που προασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων είδαμε τι κατάφεραν, σύλλογοι που προασπίζονται τα δικαιώματα των ιδιοκτητών ακινήτων είδαμε τι κατάφεραν. Ίσα που κάποιοι γράφουν στο βιογραφικό ότι είναι πρόεδροι σε κάποιο σύλλογο που είναι προθάλαμος του να ακολουθήσουν πολιτική πορεία. Ρε ούστ).

Πρώτα απο όλα τα γερμανικά προιόντα που γίνονται εισαγωγή στη χώρα (λέγε με αυτοκίνητο, λέγε με μπύρα, λέγε με αλήτη κλπ) φτιάχνονται απο γερμανούς και άλλους υπηκόους γερμανίας, μαζί και έλληνες. Δεν φτιάχνονται ούτε απο την μέρκελ, ούτε απο τον γερμανοβιετναμέζο βελονιστή ρέσλερ! Που θέλω να καταλήξω? ότι οι γερμανοί ψήφισαν στις εκλογές και εκλέχτηκε η μέρκελ. Εμείς ψηφίσαμε στις εκλογές και βγάλαμε γιωργάκη. Εσύ ελληναρά μου όταν ψήφισες λεφτά υπάρχουν περίμενες ότι όταν βγήκε ο γιώργος θα φτάσεις να μην έχεις γκασμά να σκάψεις τον λάκο σου? Όχι γιατί αν το περίμενες έχω ένα καλό σαδομάζο κλάμπ να σου προτείνω που θα γίνεις πρωταγωνιστής σε σόου με αλυσίδες και καρφιά! Έτσι λοιπόν για καιρό ούτε και οι γερμανοί ήταν ευχαριστημένοι με την πολιτική μέρκελ. Αλλά ελληναρά μου έχεις δείξει την ποσότητα IQ που κατέχεις όταν απεργείς. Αντί να δείρεις το γάιδαρο, δέρνεις το σαμάρι. Απεργούν τα ΜΜΜ? ποιός τρώει την φλάπα? ο εργαζόμενος που θέλει να πάει στην δουλειά του και πρέπει να πληρώσει το ταξί, λες και του περισσεύουν, γιατί χάλασε το δικό σου βόλεμα! Απεργούν οι γιατροί? ανεβαίνει η επισκεψιμότητα στις εκκλησίες μπας και γλιτώσουν καμιά αρρώστια ή ατύχημα γιατί δεν θα βρείς να γιατρευτείς εκτός απο τον κοσμά και τον δαμιανό! Απεργούν οι βυτιοφορείς? θα πάψεις να χρησιμοποιείς το κάρο σου (αυτό δεν είναι κακό), η αγορά θα στεγνώσει απο προιόντα (με την συνοδευόμενη ανατίμηση πάντα των προιόντων) και οι Εθνικές θα γεμίσουν ασφικτικά μέχρι που θα σιχτιρίσεις και θα επιστρέψεις σπίτι γιατί εκείνο το τριήμερο δεν ήταν γραφτό να πας να χαλαρώσεις. Ο πραγματικός υπαίτιος όμως για την έναρξη των κινητοποιήσεων των κοινωνικών ομάδων μένει ανέπαφος και συνεχίζει το έργο του γιατί δεν τον πόνεσε η απεργία όπω θα έπρεπε!

Έτσι και το αντιγερμανικό μπούκοτάζ. Αφενός το μερίδιο των εξαγωγών στην Ελλάδα σε σχέση με το συνολικό είναι αστείο, μία σκάρτη παρτίδα ένα πράγμα που έπρεπε να ανακληθεί. Αφετέρου όταν δεν θα αγοράσεις γερμανικό προιόν τι θα καταφέρεις? ζημιές στις εταιρείες που εμπορεύονται τα προιόντα στην Ελλάδα, που μάντεψε! ΝΑΙ! δουλεύουν έλληνες! MEDIAMARKT 10 μαγαζιά, LIDL περισσότερα απο 200 μαγαζιά να συνεχίσω? μόνο απο αυτές τις δύο αλυσίδες που έγραψα και τύχει να φύγουν, σε αφήνουν στο καπάκι (αν υποθέσουμε ότι απασχολούν 10 άτομα σε κάθε μαγαζί (παράδειγμα ε!) με 2100 ανέργους. Δεν σε χάλασε έτσι? και ξέρεις ότι αυτοί οι άνεργοι θα είναι έλληνες μέσα στην πονεμένη ελληνική αγορά εργασίας!

Τι άλλο καταφέρνεις? να ξεχάσεις ότι κάποιες δεκαετίες πριν συνέβει κάτι που συμβαίνει και τώρα με λίγο πιο αργούς ρυθμούς ακόμα. Μετανάστευση στην γερμανία… περίπου 400.000 έλληνες βρίσκονται στην γερμανία και τους χαλάς την ζωή χωρίς να έχεις κανένα δικαίωμα γιαυτό. Δημιουργείς εικόνες και συντηρείς καταστάσεις που κάνουν κακό σε αυτούς ενώ εσύ έκανες για ακόμα μια φορά τον γιαλαντζί επαναστάτη.

Τι άλλο ξεχνάς? ότι όλα αυτά τα χρόνια η Ελληνική πολιτεία μέσω όποιου σκοτεινού η φανερού τρόπου, εμπιστέυτικε την γερμανία για την κατασκευή και συντήρηση υποδομών στην χώρα μας! Τι σημαίνει αυτό? σημαίνει ότι εφτά σταθμοί του μετρό που εσύ ελληναρά και όχι οι γερμανοί, θα χρησιμοποιήσεις καθυστερούν γιατί δεν μπαίνουν υπογραφές με γερμανική εταιρεία! Σημαίνει πως 1400 απο τα 2000 φανάρια στην αττική, εκεί που εσύ κυκλοφορείς ελληναρά και όχι οι γερμανοί, αν δεν συνεργαστείς με γερμανούς που τα συντηρούν, δεν θα δουλέψουν και έτσι θα φας την ζωή σου πάνω απο ένα τιμόνι περιμένοντας έναν ευρωπαίο έλληνα που θα σταματήσει να σου δώσει την δυνατότητα να φύγεις απο το παλιοφάναρο που οι άλλοι νεοέλληνες βλέπουν σαν ζήτημα τιμής να μην σε αφήσουν να περάσεις! Σημαίνει πως τα τρένα που εσύ ελληναρά θα χρησιμοποιήσεις για να πας στις γιορτές πίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα σου και όχι οι γερμανοί, θα ξαναχρησιμοποιήσουν κάρβουνο για να πάνε στον προορισμό τους και με ταχύτητες που καλύτερα να ξεκινήσεις να πας μπουσουλόντας αφού ηλεκτροδότηση και σηματοδότηση (άρα και γενικότερη διαχείρηση) είναι κάτω απο γερμανική εταιρεία που εσύ μποϋκοτάρεις! Θέλεις να σου πω για λιμάνια? θέλεις να σου πω για τηλεπικοινωνίες ΟΤΕ? θέλεις να σου πώ για αεροδρόμια? θέλεις να σου φρεσκάρω μόνιμα την μνήμη ή προτιμάς την μνήμη χρυσόψαρου και θα σου περάσει σύντομα το αντιγερμανικό παραλήρημα?

Αν ήσουν μάγκας λοιπόν τόσα χρόνια, ας σκεφτόσουν ότι οι πελατειακές σχέσεις με την πολιτική ηγεσία στην χώρα δεν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αλλά μόνο στην δική σου περίπτωση! άρα μαγκιές εκεί που μπορείς!

 

Θέλεις να ξαναδούμε τα πράγματα απο την αντίθετη πλευρά? ο γερμανός πολίτης (ο μέσος) ξέρει πως μέρος της φορολογίας που πληρώνει πάει σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο! (γιατί αν είχε πάτο, τώρα θα ήμασταν εμιράτο και όχι ζητιανάτο) (disclaimer: ζητιανάτο σε καθιστά η κατάσταση να ζητάς δανεικά χωρίς διαπραγματευτική δύναμη, δεν συμφωνείς? εκτός αν έχουμε τέτοια δύναμη και δεν το ξέρω οπότε θα χαρώ να διαβάσω σχόλιο). Όταν λοιπόν βλέπει τα λεφτά του να πηγαίνουν χαμένα γιατί ο γερμανός έχει φορολογική συνείδηση, του γυρίζει το μυαλό και κάνει μποϋκοτάζ στα ελληνικά προιόντα! Ποιό είναι το αποτέλεσμα? ζημιά για τους έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην γερμανία (βλέπε εστιατόρια κλπ), ζημιά στους έλληνες επιχειρηματίες στην ελλάδα που κάνουν εξαγωγές στην γερμανία (βλέπε ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά, αγροτικά προιόντα κλπ), ζημιά στον ελληνικό τουρισμό. Ποιός είναι σε ισχύουσα θέση όταν μια δική του κίνηση σου καταστρέφει την οικονομία ενώ μια δική σου του γαργαλάει τα… αυτιά? Έχεις ελληναρά μου, επαναστάτη μου, που δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου (η ελληνική υπερηφάνεια είναι ιερή αλλά για να την προασπίσεις υπάρχουν άλλοι τρόποι απο ένα μποϋκοτάζ) κάποια άλλη βιομηχανία εκτός απο τουρισμό, γεωργία, κτηνοτροφία στην ελλάδα? όχι (ενέργεια πας να έχεις αλλά και πάλι εκεί στους γερμανούς θα στραφείς να πάρεις know how! γιατί φρόντισαν αυτοί που έβγαλες να μην στηρίξουν τον έλληνα επιστήμονα και επιχειρηματία να εκμεταλευτεί τον ήλιο αλλά να το κάνει κάποιος που βλέπει ήλιο αραιά και που και έχει μεγαλύτερη υποδομή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απο εσένα…).

Διάβασα διάφορα σχόλια για τους γερμανούς τουρίστες στο νετ όλο αυτό το διάστημα. Ναί η καλτσούλα με το σανδάλι είναι ελεεινή και τρισάθλια. Διάβασα όμως ότι είναι και τσιγκούνιδες και σιγά τα λεφτά που αφήνουν σαν τουρίστες… Αφενός νεοέλληνα να δω εσύ τι φράγκα θα αφήσεις το καλοκαίρι ΑΝ πας διακοπές που δεν σου φτάνουν ούτε να πληρώσεις τις κάρτες με τα σημερινά μέτρα και με αυτά που έρχονται τον ιούνιο για καλό καλοκαίρι, αφετέρου ο γερμανός είναι στάνταρ τουρίστας στην ελλάδα τόσα χρόνια (παρόλη την συμπεριφορά του έλληνα ξενοδόχου (ναι αυτή την σε τρείς μήνες θα βγάλω φράγκα για όλο το χρόνο και μετά θα γραφτώ και στον οαεδ για το χαρτζηλίκι. όπως και την άλλη, ρε τασούλα εκείνο το κοτέτσι αν το περάσω ένα τσιμεντόλιθο δεν το κάνω ρούμς του λετ για να βγάλω και απο εκεί?) και σε φέρνει στο δίλλημα στάνταρ πελάτη ή αρπαχτή? Εσύ που είσαι νέος και έχεις σπουδάσει ξέρεις απο customer loyalty και εσύ είσαι η ελπίδα αυτού του τόπου! όταν αναλάβεις λοιπόν θα ανακάμψει αυτή η χώρα. Έως τότε όμως οι παραπάνω συμπεριφορές θα είναι καρκίνος στο σύστημα.

Σε ένα άρθρο λέει πως “Πέρσι ήρθαν στην Ελλάδα 2.240.000 Γερμανοί και δαπάνησαν 1,8 δισ. ευρώ.” με μια απλή διαίρεση δεν μου κάνει εντύπωση που είναι αυτό το νούμερο και μου φαίνετε αρκετά γήινο. Και αυτά τα λεφτά, απο εκεί που κάνεις εσύ μποϋκοτάζ…

Σκέψου λοιπόν ότι οι γερμανοί πάνε ισπανία, ελλάδα τουρκία. Γιατί να χάσεις αυτό το στάνταρ έσοδο στην πιο δυνατή σου βιομηχανία? Αντί να κάνεις επαναστάσεις της πλάκας και του να είχαμε να λέγαμε, κάνε μια αναβάθμιση με ΕΣΠΑ στο χώρο σου (που ευτυχώς έχει αρχίσει να γίνετε απο τους ξενοδόχους στην επαρχία και σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν εξαιρετικές μονάδες), φτιάξε μια τιμολογιακή πολιτική ανταγωνιστική γιαυτό που προσφέρεις και ένα καλό marketing plan να γίνεις γνωστός στην γερμανική αγορά και έτσι θα βγάλεις λεφτά με ουρά. Αλλιώς περίμενε τους ρώσους και βλέπουμε…

Απο τους μεγάλους δεν περιμένω πλέον τίποτα. Απο την νέα σπουδαγμένη και ψαγμένη γενιά περιμένω τα πάντα γιατί έχει τα εφόδια να κάνει πράγματα. Ξεκολλάτε απο χαζοκινήσεις εντυπωσιασμού που μόνο ζημιά μπορούν να κάνουν στην χώρα μας και στους λίγους τομείς βιομηχανίας που έχουμε και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα! Και τότε να θυμηθείτε πως οι πρακτικές των μεγάλων έκαναν τη ζημιά και να τους αφήσετε έξω απο την πίτα των κερδών.

Λ.

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.