Menu Close

ΕΛΤΑ με σήμα τον Φτερωτό Ερμή…

Εντάξει, με τα χρόνια το πήραμε απόφαση ότι μια ζωή τα ελληνικά ταχυδρομεία θα υπολειτουργούν! (αν θέλετε να μάθετε την διαφορά του λειτουργώ απο το υπολειτουργώ όσον αφορά τα ταχυδρομεία, κάντε μια βόλτα απο το εξωτερικό). Το πήραμε απόφαση ότι θα παίρνουμε τις προσκλήσεις αφού έχει παρέλθει το γεγονός, ότι θα ψάξουμε και εκτός γραμματοκιβωτίου μπας και έχει “παραπέσει” τίποτα κλπ.

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2011 μ.χ όμως και κάποια πράγματα έχουν πάει μπροστά, σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, γιατί εδώ όχι!

Τα ελληνικά ταχυδρομεία προσφέρουν την καινοτόμα υπηρεσία τους που ακούει στο όνομα track and trace. Με απλά ελληνικά δηλαδή, στέλνοντας το πακέτο, η απόδειξη πάνω έχει έναν μοναδικό αριθμό όπου στην ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ μπορείς να ακολουθήσεις την πορεία του πακέτου! Μην σε συνεπάρει το γεγονός όμως και αρχίζεις να φωνάζεις ότι κάλιο αυγά παρά πουρέ γίναμε και εμείς Ευρώπη…

Που είναι πάλι το πρόβλημα? πολύ απλά στο ότι έστειλα το πακέτο 4 Αυγούστου και μετά απο το κέντρο διαλογής του αεροδρομίου, τα ίχνη του πακέτου εξαφανίστηκαν.

Στο 801 αριθμό του ταχυδρομείου, τα παιδιά εξυπηρετικά μεν αλλά το σύστημα χωρίς πολλές δυνατότητες δε! Βέβαια να πω ότι άκουσα μέχρι και πως οι γερμανοί δεν ενημερώνουν (!) για την επίδοση του πακέτου… ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! Λες τα γερμανικά ταχυδρομεία να έχουν προηγούμενα με τα ελληνικά και να του κρατάνε μούτρα?

Στην τελική ρε παιδιά ή μην λέτε ότι προσφέρεται υπηρεσία track and trace αφού είναι μισή ή απλά πείτε ότι λειτουργεί μόνο για εντός Ελλάδος αποστολές. ΕΛΕΟΣ δηλαδή. Συστήματα gps, rfid και 325000 δυνατότητες παρέχει η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου, τα ταχυδρομεία στο εξωτερικό πετάνε πιο ψηλά απο τον Ερμή και εμείς εδώ πρέπει να πληρώσουμε 30 ευρά το πακέτο για να βλέπουμε την πορεία του? γιατί οι κούριερ δηλαδή έχουν τέτοια υπηρεσία? γιατί πρέπει να την πληρώσω 3 φορές πάνω για να την έχω απο τον ιδιωτικό τομέα?

Με απλά λόγια δηλαδή τα ελληνικά ταχυδρομεία έχουν κάνει ένα βήμα μπροστά μετά απο το ταχυδρομικό περιστέρι! Απλά στέλνουν με διαφορετικό τρόπο το γράμμα και αυτό ήταν. Καμιά άλλη δυνατότητα.

Τόοοοοοοοοοσα χρόνια μετά απο τον Ερμή και καμία εξέλιξη, κανένα ίχνος ανάπτυξης σε αυτό τον τομέα! Μου θυμίζει που το έτος 2011 πανηγυρίζουμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στον ΟΛΠ. Ρε παίδες για να ντρεπόμαστε είναι αυτά τα πράγματα όταν χώρες της βόρειας ευρώπης με λιγότερο ήλιο απο εμάς έχουν πάρκα εδώ και χρόνια… Αλλά η ΔΕΗ μέσα στην ανάπτυξη και στο λιγνίτη και αυτή!

Ιδιωτικοποίηση ΤΩΡΑ σε όλα. Ας κοστίζουν κάτι παραπάνω τέτοιου είδους υπηρεσίες, αλλά τουλάχιστον ας τις έχουμε!

Επόμενο στάδιο κλήση στα γερμανικά ταχυδρομεία να τους μαλώσω που δεν μας λένε αν έδωσαν το πακέτο…

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

1 Comment

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.