Menu Close

Old is rott(ed)

Σήμερα Κυριακάτικα ξύπνησα, παραδόξως νωρίς, κατά τις 10.30. Πήγα στην ωραία ζεστή κουζίνα να πιώ το πρώτο ποτήρι νερό της ημέρα και να φάω τα μπισκότα μου. Παράλληλα άνοιξα το χαζοκούτι για να έχω έναν καφέ ήχο στο μπακράου όσο μασουλάω και να γυρίσω στο δροσερό (άκα πολικό ψύχος) δωμάτιο με κλιμαστισμό. Εκεί πήρε το μάτι μου μια πρωινή ενημερωτική εκπομπή στον Σκάι όπου το στούδιο έκανε ένα λινκ με τον κατά τα άλλα συμπαθή δημοσιογράφο, Γιώργο Τσελίκα, γνωστό γυπαετό της ελληνικής τιβί που τουλάχιστον δεν έχει αυτό το δήθεν που έχουν αρκετοί της σειράς του.

Εκεί που μασουλάω τα μπισκότα με γεύση λεμόνι και σοκολάτα, ο Γιώργος ξεκινάει την αφήγηση για να κάνει ένα ωραίο ίντρο για την παραλιακή κατάσταση και θυμάται τα παλιά. Μεταξύ άλλων στο 2:51:00 αναφέρει το παρακάτω: “θυμάμαι τα χρόνια τα δικά μου που ήμουν παιδί το 75-74,…τότε δεν είχαμε τίποτα, δεν είχαμε τάμπλετ, κινητά, δεν είχαμε αντηλιακά, δεν είχαμε τίποτα και τα είχαμε όλα. και τώρα βλέπω ρε παιδί μου, τα παιδιά και τα έχουν όλα και πάλι δεν περνάνε καλά”.

Γιώργο, μου είσαι συμπαθείς αλλά δράττομαι της ευκαιρίας να απαντήσω πλέον σε αυτή την καραμέλα της γενιάς σου και των γηραιότερων, ε με όχι τόσο κολακευτικά λόγια.

Γιώργο μου, τότε δεν είχατε αντιηλιακό και ήσασταν καλά, γιατί το κλίμα ήταν ακόμα εντάξει. Μην βλέπεις τώρα που η γενιά σου και οι προηγούμενες, μας παραδώσατε σκάρτο πράμα που το κάνατε σαν τα μούτρα σας, στο όνομα της εξέλιξης, της βιομηχανικής επανάστασης και της κατανάλωσης. Οπότε μην σου φαίνεται που τώρα τα παιδιά πρέπει να βάζουν αντιηλιακό ανα μισή ώρα όπως λες, επειδή τα κάνατε σκατά.

Επίσης δεν είχατε τάμπλετ και κινητά και προφανώς ήσασταν ευτυχισμένοι γιατί ζούσατε στον μικρόκοσμό μας στα άνω κρεμαστά και δεν σας καιγόταν καρφί τι γίνεται στο δίπλα χωρίο, πόσο μάλλον στην πρωτεύουσα. Αλλά τώρα Γιώργο βλέπεις ότι τα πράγματα άλλαξαν λίγο. Παγκοσμιοποίηση το λένε και η τεχνολογία βοήθησε Γιώργο. Βλέπεις τώρα κάνει η Ρωσία πόλεμο και στα άνω κρεμαστά δεν έχετε πετρέλαιο να ζεσταθείτε Γιώργο. Σκάει ένα ηφαίστειο στην Ασία Γιώργο και πληρώνεις την ντοματούλα 5 ευρώ το κιλό Γιώργο, γιατί η γενιά σου τα έκανε σκατά στα θέματα παραγωγής και στη μοιρασιά της πίτας (να μην αναφέρω εδώ λόκαλη στο ελλάδα, που πλήρωναν οι κουτόφραγκοι πακέτα Γιώργο που τα έφαγε καλά η γενια σου και εμάς μας έμειναν τα χρέη Γιώργο, για μπαμπακοφυτίες και ροδάκινα φαντάσματα Γιώργο).

Εμείς με τα κινητά και τα τάμπλετ Γιώργο, τα χρησιμοποιούμε σαν εργαλείο για να μαθαίνουμε τι συμβαίνει στον κόσμο, να εκφραζόμαστε και να κυκλοφορούμε τα νέα όπως είναι, διασταυρωμένα και όχι όπως τα είπε η γκόλφω που τα άκουσε απο τον παππά που μίλαγε με τον ενωμοτάρχη Γιώργο. Επίσης τα κινητά και τα τάμπλετ Γιώργο είναι ένα εργαλείο για να παρκάρουν τα παιδιά οι γονείς που εσείς φτιάξατε Γιώργο, οι υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν στόχους της γενιάς σου Γιώργο που εσείς δεν μπορέσατε γιατί δεν είχατε χρήματα και χρόνο σαν παιδιά ανθρώπων που έζησαν πολέμους και αρρώστιες Γιώργο, που μας το κοπανάτε κάθε 5 και 10 λες και εμείς στις γειτονιές μας δεν είχαμε πολέμους, δεν είχαμε κρίσεις, δεν είχαμε πανδημίες και εγκλεισμούς Γιώργο. Έχεις ξεχάσει Γιώργο ότι ζούμε μια διαρκή κρίση απο το 2009 (για να μην το βάλω απο το 05) και έχουμε 2023 Γιώργο και οι μισθοί ακόμα είναι μισθοί 1990 ενώ τα έξοδα είναι 2023 Γιώργο γιατί η γενιά σου δεν έμαθε ποτέ που της πάνε τα 4 και τώρα σκάνε στα χέρια μας οι μαλακίες σας Γιώργο, τα ξεβλαχέματα, τα καγιέν, και οι τενεκέδες λάδι Γιώργο.

Το κυριότερο Γιώργο όμως είναι ότι απο τα σημερινά παιδιά Γιώργο λείπει η αγάπη, η αγκαλιά, η σημασία απο τους γονείς, ο χρόνος τους, το μπράβο τους, η εμπιστοσύνη τους, γιατί αποτύχατε Γιώργο! Γιατί σαν γονείς πάτε να δώσετε τα πάντα όπως έκαναν οι ναυτικοί Γιώργο που έλειπαν ταξίδια 6 μήνες, έναν χρόνο και έφερναν δώρα μεγάλα και ακριβά στα παιδιά που μεγάλωναν με την μάνα τους πίσω Γιώργο. Γιατί είναι γνωστό ότι όσο πιο μεγάλο και ακριβό είναι το δώρο, τόσο πιο εύκολα καλύπτεις το κενό και δείχνεις μεγαλύτερη αγάπη, ε Γιώργο; ξέρεις αυτή την αγάπη που την ξεχρεώνεις όταν θα φτάσεις σε ηλικία υπερήλικα και θα την ξεχρεώσεις απο τα παιδιά λέγοντας “να πιούμε κανένα νερό απο τα χεράκια σου, ολόκληρο σπίτι σου αφήνω”, γιατί μάθατε ότι όλα εξαγοράζονται Γιώργο. Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι και γιαυτό τα παιδιά ζητάνε και ζητάνε, για να γεμίσουν τα συναισθηματικά τους κενά Γιώργο, να αγαπηθούν απο αυτούς που την αγάπη την έδειχναν με κόπους και έξοδα για να τα έχουν όλα τα παιδιά και τελικά είναι αχάριστα τα παιδιά, επειδή δεν είναι ευχαριστημένα. Ευτυχισμένους γονείς ήθελαν τα παιδιά Γιώργο και αργότερα το εξοχικό στη Λούτσα. Αλλά η γενιά σου βρήκε φράγκα και νομίζει ότι και τώρα οι κάνουλες είναι ανοιχτές όπως τότε, γιατί δεν έμαθε να προσαρμόζετε Γιώργο, γιαυτό πράττει σαν να μην υπάρχει αύριο, γιατί εσείς το κάνατε το χρέος σας Γιώργο και τώρα οι νέοι, οι αχάριστοι, που τα έχουν όλα και δεν είναι ευτυχισμένοι Γιώργο, πρέπει να βγάλουν τα κάστανα απο την φωτιά με 800-1500 ευρώ και να αναρωτιούνται πως χτίσατε σπίτια Γιώργο ενώ εκείνοι δεν μπορούν τα τα βγάλουν πέρα στο νοίκι, που δουλεύουν 12-15-18 ώρες για να κάνουν ένα παιδί και το παιδί μεγαλώνει χωρίς να βλέπει γονείς, χωρίς να βλέπει γονείς με ενέργεια, χαρούμενους και αγαπημένους Γιώργο. Τι να τους κάνει τους γονείς που του λένε συνέχεια “εγώ λιώνω στην δουλειά για να μην σου λείψει τίποτα, που είναι οι βαθμοί για το ΕΜΠ”, λες και το παιδί ζήτησε τίποτα απο αυτά και ήθελε να πάει και στο ΕΜΠ. Τα παιδιά θέλουν αγάπη Γιώργο και τους γονείς τους, όχι τάμπλετ και κινητά.

Αλλά αν καταλαβαίνατε Γιώργο, θα έπρεπε να είστε σε μια τρύπα και να ζητάτε συγγνώμες απτην νέα γενιά και να σκύβετε το κεφάλι Γιώργο για την κατάσταση που παραδίδετε στα παιδιά σας σε επίπεδο κοινωνίας, σε επίπεδο χώρας, κράτους, οικογένειας κλπ. Δεν καταλαβαίνετε Γιώργο και μόνο την συμπάθεια μας μπορείτε να έχετε και την συγχώρεση μας, γιατί τόσα ξέρατε και τόσα κάνατε. Αλλά ώπα κάπου Γιώργο, η καραμέλα έλιωσε και οι ατάκες σαν αυτές που είπες είναι πιο ρετρό και απο τις διαφημίσεις για ΙΕΚ μετά τις πανελλήνιες Γιώργο, αυτές που τόσα χρόνια δεν έχετε καταφέρει να τις φτιάξετε έτσι που να μην καθορίζουν και καταστρέφουν ζωές Γιώργο, γιατί αυτοί είστε, αφού λειτουργεί κάτι, ας μην το εξελίξουμε και ας είναι παλιακό. Γιαυτό άλλωστε Γιώργο βάζετε γρηγορότερα τρένα σε ντεμί δίκτυο με διαδικασίες 1980 και τηλέφωνα Γιώργο και κάπως έτσι χάσαμε 51 άτομα. Γιατί δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε και γιατί η αμάθεια σας ξεβρακώνεται πλέον απο την τεχνολογία. Ξέρεις αυτή που δεν θέλει η γενιά σου στο δημόσιο γιατί θα κόψει θέσεις (σφραγιδολάγνων άνευ χαρτοφυλακίου) πριν την σύνταξη… Τόσο μας αγαπάτε τους νέους Γιώργο και έχετε το θράσος να αναρωτιέστε κιόλας.

Αλλάζουν όμως οι καιροί Γιώργο, και οι άνθρωποι (οι νέοι) σιγά σιγά εξελίσσονται και δεν αγοράζουν τις μπούρδες της γενιάς σας. Εμείς ξεκινήσαμε με ένα παπούτσι, εμείς περνάγαμε δύσκολα, εμείς στίβαμε την πέτρα, εμείς στην ηλικία σας είχαμε 3 παιδιά και 5 εγγόνια, εμείς στην ηλικία σας είχαμε 150 γκόμενες και γκόμενους, εσείς στην ηλικία μας τα είχατε κάνει όλα καλύτερα και βλέπουμε τα αποτελέσματα Γιώργο, τα ζούμε τα καλύτερα που κάνατε και θερίζουν τα ηρεμιστικά και τα αντικαταθλιπτικά και κάτι τύποι της γενιά σου δεν καταλαβαίνουν ακόμα γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ εσείς με λιγότερα περνάγατε καλύτερα. Για βάλε το νιονιό να δουλέψει Γιώργο πριν ξαναπείς την ατάκα με θράσος στην τιβί, στο ελάχιστο νεανικό κοινό που σε ακούει Κυριακή πρωί.

Στην υγειά σου Γιώργο και στην γενιά σου. Φτάνει, αρκετά μας σώσατε και αρκετά μας δώσατε. Φτάνει. Για ένα καλύτερο αύριο των νέων, μείνετε μακριά. Αρκετές ενοχές σπείρατε, αρκετά μας κουνήσατε το δάχτυλο! Ζούμε και βλέπουμε το πόσο γαμάτοι ήσασταν αλλά μάντεψε, δεν είστε πλέον. Και το ξέρετε καλά Γιώργο, γιατί αν ήσασταν τόσο γαμάτοι, στα σπίτια που κάνατε και τα μοστράρατε στα παιδιά σας, δεν θα κρατάγατε την επικαρπία Γιώργο, για να μην σας πετάξουν έξω στα γεράματα. Θα είχατε εμπιστοσύνη στα δημιουργήματα σας, ναι αυτό θα σας έκανε γαμάτους αλλά μπα. Αυτό Γιώργο ήταν και η μεγάλη αποτυχία σας, δεν είχατε εμπιστοσύνη, ούτε στα παιδιά σας, που τα μεγαλώσατε εσείς που ήσασταν σε όλα γαμάτοι και εμείς πρέπει να σας πάρουμε σαν παράδειγμα.

Όξω (κάθε) Γιώργο.

υ.γ/ντισκλέημερ: εγώ σε συμπαθώ να ξες, αλλά εκφράζεις μια γενιά όπως και εσύ είπες στο βίδεο και σε αυτή τη γενιά απευθύνομαι και όχι προσωπικά στον Γιώργο Τσελίκα, που δεν γνωρίζω πέρα απο την τιβι.

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.