Menu Close

Κιαν είναι μια παγκόσμια συνωμοσία να τα δούμε όλα αλλιώς;

Παγκόσμιες συνωμοσίες, κονσπίρασι θήορις (!) και τώρα με την πανδημία και το εμβόλιο ο κακός χαμός. Αλλά! όχι εδώ! “Παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο”. Εδώ είπαμε να το διασκεδάσουμε λίγο σαν σκηνικό γιατί το βαρέθηκε η ψυχή μας όσο νάναι. Χαρήκαμε που ήρθε η μήδεια ασούμε γιατί βαρεθήκαμε να ακούμε για τον κόβιδ λες και σταμάτησε ο κόσμος και είμαστε έτοιμοι να κατεβούμε.

Ε εντάξει κάτι πρωτόγνωρο η πανδημία εκτός αν το έχεις ξαναζήσει οπότε αφού μπορείς να σερφάρεις στο ίντερνετς πάλι καλά αλλά τώρα νάνι γιατί έρχεται το ραντεβού για το εμβόλιο και πρέπει να είσαι φρέσκος πάππουκα! Σίγουρα δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο κόσμος θα είναι ξανά (σύντομα άν ποτε) ο ίδιος. Αν στο πει κανείς αυτό ή το πιστεύεις, να σου ξαναπώ ότι δεν θα πω κονσπίρασι κόλπα οπότε πάτα Χ. Τι θα αλλάξει; πολλά και σε πολλά λέβελ. Απο τον τρόπο και τον τόπο που εργαζόμαστε, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τα ταξίδια, την ανάπτυξη και την αναβάθμιση του ρίσκου της πανδημίας σε πιο νορμάλ λέβελ σε κάποια ξεχασμένα ρισκ λογκ!

Που τα στηρίζω; νταν, μπλογκ εδώ κουβεντούλα καφενείου και μην με βάζεις σε παρακαλώ να σιτάρω πηγές. Θα πάμε σε απλά πραγματάκια ανα θέμα και παράγραφο σαν τα ζώδια ένα πράμα.

Εργασία: πφ καλά. αντίο ζωή. τα ίσια ανάποδα. μακελειό. Αν είσαι αφεντικό τύπου Χ κλαις ακόμα με το χομοφι και δίνεις στους εργαζόμενους να συμπληρώνουν φόρμα χομοφι το τί έκαναν κάθε ώρα και κάθε στιγμή στο σπίτι γιατί έχασες το μάηκρομάνατζμεντ που τους έκανες στο γραφείο ενώ καθόντουσΤαν μπροστά απο τον υπολογιστή πετώντας χαρταετό μέσα στα μούτρα σου (δόλιε). Μπορείς όμως νάσαι αφεντικό τύπου Y και να δείς εκτός των άλλων τα θετικά του χομόφι ότι δεν βασανίζονται οι υπάλληλοι μια ώρα στο πάνε και μια στο έλα στην κίνηση ή αν δεν είσαι τόσο αλτρουιστής να σκεφτείς ότι δεν χρειάζεται να πληρώνεις ένα κάρο λεφτά για την γραφειάρα αρένα που θα κάνει εντύπωση και όλοι θα θέλουν να μπουν στα κέηβς γιατί στα κόμον έχει φασαρία αφού το λιτσάκι κουτσομπολεύει τον κώστα που ήρθε με πιπιλιά στο γραφείο και είναι παντρεμένος.

Αν είσαι υπάλληλος πάλι χωρίς οικογένεια, ξυπνάς 8.30, ξεφορτώνεις πορσελάνη, φορτώνεις πρωινό (σόρυ δεν πίνω καφέ) και 8.59 ανοίγεις το λάπτο και ξεκινάς με μέηλ και κόλς. Γλιτώνεις εισιτήρια, πλυντήρια κλπ κλπ μπορείς να σηκωθείς να φτιαξεις ένα τοστάκι στις 12 και να γλιτώσεις λεφτά απο το βρώμικο του λάμπρου και 100 μονάδες τριγλυκερίδια. Επίσης στο γραφείο έτσι κιαλλιώς ξεχειλωμένο είναι το ωράριο, γιατί να μην έχεις την δυνατότητα να πεταχτείς στην τράπεζα που είναι απο μεγάλο σόι και λειτουργεί τις ώρες που όλοι δουλεύουν γιατί μπορεί; γυρίζεις και συνεχίζεις όσο ψήνεις το μπριζολικό για μεσημεροαπόγευμα και έτσι έισαι άνετος το απόγευμα να επενδύσεις στον εαυτό σου (νταξ μη βάζετε μήτινγκ στις 9 ρε μάγκες, φτάνουμε να τρώμε πρωινό το μεσημέρι ρε διάολε!).

Σπίτι: πφ καλά χ2. Τι να λέμε τώρα. Είχες συνηθίσει βολτούλες, ποτάκια, ψώνια και γενικά σε έβλεπε το σπίτι αραιά και πού είτε πιωμένο είτε νυσταγμένο. Και τσάαααακ (ξάφνου) σου την έκατσαν και πρέπει να περάσεις 24άωρο στο σπίτι! Σε ενοχλεί ο καναπές, η διακόσμηση, τα πλακάκια, το ριχτάρι, η γλάστρα με τον φίκο και η φοντανιέρα με τις νουαζέτες και τα φοφίκο. Γιατί; γιατί τώρα αναγκάστηκες να κάτσεις στο σπίτι, στον χώρο που ξεκουράζεις το σώμα και το πνεύμα σου και ανακάλυψες πόσο λάθος είναι μέσα αναφορικά με το φενγκ σουι (είδες δε λέω ούτε τρύπα, ούτε αχούρι. κύριος). Ε να μην σε πιάσει μια προκοπή τώρα που κατάλαβες την χρησιμότητα του σπιτιού; συμμάζεμα, ανανέωση και ανακαλύπτεις ότι μπορείς και να βιδώσεις (διπλής) και να καρφώσεις (διπλής) και να κάνεις πινέλο (τριπλής) και γενικά πιάνουν τα χέρια σου γιατί ανάγκα και θεοί πείθονται και αν έπρεπε να δώσεις τα φράγκα σε επαγγελματίες θα σου έφευγε το μοτιβέησο και δεν είναι τέτοιοι καιροί γιατί έφτασε η ώρα που ζεις πραγματικά στο σπίτι. Και είναι καλό έστω και από αυτές τις συνθήκες να ευχαριστιέται το μέσα σου από τον χώρο σου.

Επίσης μην ξεχνάς, δουλεύεις και απο το σπίτι και πολλά πράγματα πλέον είναι εργαλεία δουλειάς (αν έχεις γυναίκα προσεξε με μετράει και θα σε γλιτώσω απο μώλωπες). Πάρε την οθονάρα 35 ιντσώνε την κυρτή γιατί πρέπει να βλέπεις τους συναδέλφους στο ζουμ, να κάνεις σέαρ την παρουσίαση και να βλέπεις και τα νόουτς παραδίπλα (και τα αθλητικά λίγο πιο δίπλα, 35 ίτσες είναι). Ότι μπορείς να κουμπώσεις πάνω χβοχ έτυχε! Πάρε την καρεκλάρα γραφείου της ρεκάρο διάολε (τι να μας πει η διευθυντική ρε παίδες, τραπεζικοί είμαστε ή δουλεύουμε στο δημόσιο) για να βολεύεις το κουρασμένο σου κορμί που όλη μέρα δουλεύει στο γραφείο και έχει σκεβρώσει. Ότι την λένε καρέκλα γκέημινγκ έτυχε και απλά έχει κράτημα όταν παίρνεις τις φουρκέτες στο wrc. Να πάρεις και τα πληκτρολόγια τα μηχανικά και τα ποντίκια τα πέτσινα και ότι χρειάζεσαι να κάνεις την δουλειά σου σωστά για να έρχεται και τον άλλο μήνα ο μισθός στο σπίτι!

Ανακαλύπτεις την μουσική (για εμάς λέω τους άλλους που δεν σηκωνόμασταν το πρωί και τρώγαμε ακούγοντας δάκη το καμπριολέ) και βάζεις χρώμα στον θόρυβο της πόλης, τα 50αράκια, τον γείτονα που κάνει μόνιμα μετακόμιση και άλλα ενδιαφέροντα της πολυκατοικίας. Εδώ κάπου ήρθε η ώρα να ψαχτείς για μονοκατοικία!

Υγεία: πρώτα απο όλα το σημαντικό είναι οτι απο αυτή την πανδημία νιώσαμε πραγματικά το νόημα της κουβέντας “να έχουμε την υγεία μας” ή να ευχόμαστε πραγματικά να είμαστε καλά. Ωραίες οι αυτόματες ευχέσε και οι κλισεδιές αλλά αν τα εννοείς έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες να πιάσουν. Όταν υπάρχει ένας ιός που είναι δύσκολη η προστασία και αρκετός να σε στείλει εντατική απο το πουθενά σε οποιαδήποτε ηλικία, εκεί η αβεβαιότητα σε κάνει να σκέφτεσαι διπλά τις ευχές σου και άλλα πολλά που περνούσαν ντούκου τόσα χρόνια. Θα πάρεις και το τηλέφωνο που ανέβαλες, θα πείς και αυτό που είχες στο νού σου και το διπλοτριπλοσκεφτόσουν γιατί που ξέρεις τι μπορεί να γίνει παρακάτω. Και το σημαντικό; με΄σα σε όλα αυτά γίνεσαι λίγο παραπάνω άνθρωπος γιατί καταλαβαίνεις ότι κανείς δεν είναι άτρωτος όταν φτάσει ένα θέμα υγείας. Εκεί είμαστε όλοι ίσοι!

Οικογένεια/γυναίκα/άντρας/παιδιά: πφ καλά χ3. Ακούσαμε ένα κάρο πράγματα μέσα στην πανδημία. Αυξήθηκαν τα διαζύγια, αυξήθηκαν τα κρούσματα οικογενειακής βίας αλλά κακώς δεν ακούσαμε και κάποια θετικά. Έχουμε παραπάνω χρόνο να περάσουμε με τα παιδιά γιατί όσο βασανιστήριο και αν φαίνεται, τόσο χρόνο με τα παιδιά σου δεν θα ξαναέχεις ποτέ! Πάντα ακούγαμε ότι χάσαμε σημαντικές τους στιγμές για μια παρουσίαση στη δουλειά , για κάτι άλλο τέλος πάντων αλλά τώρα μπορείς να είσαι εκεί. Δέσου και με τον άνθρωπο σου και με τα παιδιά σου. Περασε ποιοτικό χρόνο που λένε ορθά και οι ψυχολόγοι, μαζί με τους ανθρώπους σου σε μια συγκυρία που ο χρόνος περνάει λίγο πιο αργά. Τώρα έχεις αρκετό χρόνο στην ημέρα για να τον αφιερώσεις σε εσένα, στον άνθρωπο σου και στα παιδιά σου. Πόσο μπάλα θα δεις πχια.

Είσαι μπακούρι; κρέμα! δεν δίνεις λογαριασμό σε κ α ν ε ν α ν. Βγάλε 8αωρο ένσημα στο χβοχ, κοιμήσου δίχως αύριο, άσε τα άπλυτα στον νεροχύτη. Κάνε ότι σε ευχαριστεί για μια φορά στην ζωή σου χωρίς να ου πει κανένας τίποτα! Κάνε σελφ ρηφλέκτ να δεις που πάει η ζωή σου, διάβασε, προχώρησε. Κάποια στιγμή τα πραγματα θα χαλαρώσουν και οι ρυθμοί θα επανέλθουν, ας είσαι έτοιμος και ο χρόνος αυτός δεν πήγε χαμένος. Δεν είσαι μπακούρι; χρόνος απεριόριστος με τον άνθρωπο σου. Αν δεν την παλεύεις τότε διόρθωσε το λάθος πρίν φτάσεις στα διαζύγια ή την ενδοοικογενειακή βία που είπαμε παραπάνω. Κρίμα. Δεν είναι κακό να μην ταιριάζεις με κάποιον. Κακό είναι να είσαι με κάποιον που όταν σε έκλεισαν μαζί του για κάποιο Χ χρονικό διάστημα δεν την πάλεψες ενώ αν είχαμε ποτάκια, βολτίτσες, χρόνο έξω απτο σπίτι θα ήταν ο “άνθρωπος” σου, ο πρίγκηπας και η πριγκίπισσα σου. Όταν λείπεις όλη μέρα όλοι καλή είμαστε. Όταν τρώς στην μάπα όμως τον άλλο όλη μέρα τότε ξεγυμνώνεται στα μάτια σου (και εσύ στα δικά του) γιατί πόσο καιρό να τραβήξει το προσωπείο; Δεν είναι υπέροχο; κιας τελείωσε, είδες τι πραγματικά ήθελες. Ενδοοικογενειακή βία δεν είναι υπέροχο, είναι απαράδεκτο και χρήζει παρακολούθησης. Αν δεν μας αρέσει κάτι το συζητάμε, ούτε το επιβάλλουμε ούτε βαράμε. Αν δεν μπορείς να το ελέγξεις υπάρχουν ειδικοί, δεν είναι κακό!

Ιντροβερτ: Είδες ότι τελικά δεν είσαι τόσο ίντροβερτ αν δεν είναι με τους δικούς σου όρους 😉 όταν έρθει η ώρα και σου σκάσει μηνυματάκι για ποτό, πήγαινε, θα γνωρίσεις και κόσμο. Ένα μπάλανς δεν είναι κακό. Ωραίος ο χρόνος σκέψης κλπ αλλά αν πεις και μια κουβέντα μπορεί να βρεις και κάποιον άλλον με τα ίδια γούστα. Απίστευτο; Ντροπές; λουκουμάκι, θα σου αρέσει και θαζητήσεις κιάλλο. Είδες τώρα που έζησες την πραγματική αποξένωση πως είναι; Πολλοί τρόμαξαν που έμειναν με τον εαυτό τους (σελφ ρηφλέκτ όπως είπα παραπάνω)

Έξτροβερτ: Εντάξει παιδιά δεν είχατε συμμαζεμό ασούμε! Ώπα κάπου. Φροντίστε λίγο τον εαυτό σας απο τα ποτά και τα ξενύχτια. Όταν αρχίσουν οι ρυτίδες μας ζαλίζετε τον έρωτα με τον πανικό και πως χάλασε η μόστρα,. Πριν χαλάσει κάντε μια λελογισμένη χρήση της κοινωνικότητας. Είδατε πόσο ωραία είναι και η βόλτα στο πάρκο; το σπιτάκι που το φτιάξατε όπως είπαμε παραπάνω; δεν είναι τώρα ωραίος χώρος να περνάς και χρόνο με καλούς φίλους;

Ινταγκραμερς; χαχαχ εις υγείαν. Όσοι τα μπουκώσατε με σέλφι γιατί χάθηκε το κόντεντ απο τις ποτάρες, παρτάρες, ταξιδάρες κλπ αναθεωρήστε! Δεν ενδιαφέρει κανέναν. Το κενό σας γεμίσατε και τώρα;

Χρόνος και στιγμές: Σταθερή αξία, μοναδικά! απο πάντοτε. Όσοι το κατάλαβαν νωρίς είναι ευλογημένοι. Οι υπόλοιποι έχουν την ευκαιρία να νιώσουν πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος και να τον διαχειριστούν/σεβαστούν ανάλογα. Κάθε λεπτό που περνάει δεν γυρίζει πίσω και σε συνδυασμό με έναν ιό και την αβεβαιότητα, η επόμενη σκέψη είναι τι έκανα, τι δεν έκανα, τι μπορώ να κάνω! Οι στιγμές είναι μοναδικές. Είτε μόνος, είτε με αμόρε, είτε με οικογένεια, οι στιγμές είναι μοναδικές. Να είστε εκεί γιατί ποτέ δεν ξέρετε αν και πότε θα ξαναγίνει αυτή η συνάντηση, αυτό το πάρτυ, αυτή η εξομολόγηση, αυτό το … γιου νέημ ιτ. Απο εδώ και πέρα θα μπορείς να σκεφτείς, “το 2019 γιόρτασα τα γενέθλια μου, ποιός το περίμενε ότι το 2020 θα τα γιόρταζα μόνος;”. Έτσι σε μαθαίνει η ζωή να εκτιμάς.

Το σημαντικότερο; δεν θα σε ξαναρωτήσει κανένα τυπάκι του hr την τυποποιημένη ερώτηση των 90ς ” που σκέφτεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια”. Έλα σε παρακαλώ πολύ, έχουμε 2021, μπορείς να κάνεις καλύτερες ερωτήσεις να πάρεις κάποιες πληροφορίες απο τον υποψήφιο. Αν σας ξανακάνουν αυτή την ερώτηση πείτε ένα ευχαριστώ, δεν ψάχνετε μάλλον για εμένα και αποχωρήστε. Ο κόσμος άλλαξε αλλάξαν οι καιροί που λέει και το τραγούδι!

Πέρα από την πλάκα, τα παραπάνω είναι κάποιοι τομείς κοντά στο είναι μας που (ας ελπίσουμε ότι) θα αλλάξουν ριζικά όταν φύγει αυτό το σκηνικό. Βέβαια δεν παύει να είναι η επιλογή του καθενός τι κρατάει και τι όχι από την κάθε κατάσταση. Κάνε την επιλογή σου και ας ελπίσουμε ότι θα είναι αυτή που θα σε πάει παρακάτω. Το πως ήμασταν πριν δεν είναι απαραίτητο ότι ήταν το σωστό/λάθος. Το γιατί όμως ήταν έτσι είναι το σημαντικό που πρέπει πλέον να είμαστε έτοιμοι μετά από αυτή τη δοκιμασία να το αναγνωρίζουμε.

Και εις άλλα με υγεία!

Ανοίξτε τα σύνορα να πάμε ταξίδια. Η μόνη σταθερή αξία στην ζωή ενός ανθρώπου!

υ.γ: είμαι αισιόδοξος για μια αλλαγή έστω και μικρή, απο την χαρά που είδα στα πρόσωπα του κόσμου όλου με το χιόνι. Τη λαχτάρα να βγουν έξω να το ζήσουν για να το ζήσουν και όχι για το δήθεν.

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.