Menu Close

Ένα ταξίδι στα μαγευτικά Θαξανάκανα

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και μέτρα αναφορικά με κοβιδ19, αν βγείς μια βολτούλα έξω νιώθεις σχεδόν σαν να μην περάσαμε πανδημία (αν εξαιρέσεις βέβαια τις ουρές έξω απο τα κέντρα για ράπιδ τεστ, ώστε να μπορείς να μπείς στην μπυραρία σαν κύριος να απολαύσεις το λίτρο (και βάλε)). Σίγουρα θέλει προσοχή ακόμα αλλά είναι επίσης σίγουρο ότι είναι ιδανική στιγμή για να εγκαινιάσω μια νέα κατηγορία στο πλόγκ αυτό, γιατί όσο κιαν δεν φαίνεται πχιά, και πανδημία περάσαμε, και ένα χρόνο λόκντάου περάσαμε και έτοιμοι (απο καιρό) είμαστε να αρχίσουμε τα ταξίδια και να κάνουμε όλα αυτά που μας έλειψαν πραγματικά.

Κάποτε μικρά πηγαίναμε ένα ταξίδι στα παλούκια στην Σαλαμίνα και την Κούλουρη και όλα έμοιαζαν σωστά. Ύστερα γίναμε μεγάλοι, δήθεν, και περνούσαμε καλοκαίρια στο μαγευτικό Λιόπεση με την παρέα και μια χαινέκεν ανα χείρας. Αργότερα ήρθαμε στα συγκαλά μας, γύρω στα 30, και αρχίσαμε να απολαμβάνουμε διακοπές στα ήσυχα Σέκλανα, μιας και αρκετοί μας φορτώθηκαν, πιαστήκε η μέση μας και είχαμε ανάγκη απο λουτρά και λουτήρες. Τελικά κάπου εκεί που κλείνουν μάτι τα δεύτερα και τελευταία άντα και ενόσω βρισκόμεθα σε κατάσταση εγκλεισμού τον τελευταίο ένα χρόνο και κάτι (2 μήνες, το κάτι τον παγκολίνο μου μέσα) αρχίσαμε σε κόντρα των καιρών να κάνουμε το λεγόμενο daydreaming και αντί να σκεφτόμαστε τι νέο θα θέλαμε να δούμε, τι νέο θα θέλαμε να κάνουμε, σκεφτόμαστε τι θα μπορούσαμε να ξανακάνουμε απο τα παλιά, τα καλά, τα ορθόδοξα, τα δοκιμασμένα, αυτά που έγιναν και έμειναν και σκεφτήκαμε ότι θέλουμε να ξαναγίνουν. Έτσι για να επανασυνδεθούμε λίγο με το σοσιαλιτέ στάτους, να ξεσκονίσουμε τα γκλόμπτρότερ γαλόνια και αφού κάνουμε τσεκ στα ωραία απο παλιά, να πάμε μια βόλτα απο τα νέα.

Ε και εκεί που λέμε τα θέλω μας στην κυριούλα μας μια φορά την εβδομάδα, φοράει το καπέλο της νονάς και ονομάζει τους προορισμούς μας “θαξανάκανα”. ΝΑΙ! Ο ιδανικός προορισμός για καραντί απόλαυση χωρίς εκπλήξεις και εξερευνήσεις. Γκώσαμε παιδιά απο εξερευνητές, ώπα κάπου με τον κάθε Νέμο! Αφού λοιπόν βρήκαμε τον ιδανικό προορισμό (σε τριγράμματο iso δεν έχω μάνα μου, δεν βγαίνω, αλλά μπορούμε να τον ονομάσουμε και THXNKNA έτσι για το μάιντφακ), τον ονομάσαμε, τώρα θα βάλουμε την συλλογή με τα ωραία ανά τον κόσμο κάτω και θα φτιάξομαι μια νέα κατηγορία στο πλογκ με τα ανάλογα χασταγκ αφού τα Θαξανάκανα μπορεί να είναι ένα σπα, ένα μπητσόμπαρο, ένα ποτό, φαί ρηλέητεντ, περιοχή για βόλτα, ένα παραπέντε και γενικά ότι εγώ θα ξανάκανα. Λογικά σε πρώτη φάση θα βάλουμε τα άμπζολουτ μαστ και αργότερα θα βάλουμε και πριο 2 και πριο 3. Πως το μισελέν ας πούμε δίνει παραπάνω αστέρια;! Ε, εγώ θα βάζω λέβελ μαστ και ίσως αργότερα βάζω και καρακάξες, δεν ξέρω, θα δω.

Φυσικά και θα κάνω μια ψαχτική όταν θα αναφέρομαι σε ένα θαξανάκανο (το, ουσιαστικό) αλλά επειδή για κάποια έχουν περάσει χρόνια, μπορεί πλέον να μην υπάρχει! Οπότε αν σας βγάλει ο δρόμος, ρίξτε μια ματιά. Μην πάτε και αγοράσετε εισιτήρια και μετά μου ρίχνετε καντήλια! Έχω φάει και εγώ άκυρα απο τα δικά μου τα θαξανάκανα που με στεναχώρησαν πολύ, αλλά όπως μου είπαν “οι καιροί αλλάζουν” και κάπου εκεί όλα γίνονται μια ανάμνηση.

Εις υγείαν της νέας κατηγορίας λοιπόν “θαξανάκανα”!

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.