Menu Close

…Απολαυστικό παγωτό (!)

 

Έχεις φάει τον άμπακο (με μέτρο πάντα γιατί είναι καλοκαίρι) και θες να γλωσσιάσεις ένα χωνάκι παγωτό να φύγει η αλμύρα, ακόμα καλύτερα έχει βγεί μια ρομαντική βόλτα στο πάρκο με το έτερο σου ήμισυ που έχεις σε εκτίμηση και θέλεις να κάνεις την στιγμή λίγο πιο γλυκιά επίσης με τη συνοδεία ενός παγωτού γιατί τα κοπλιμέντα δεν είναι για χόρταση!

Έτσι παίρνεις την απόφαση να περάσεις απο την Δωδώνη της πλατείας  και να παραλάβεις το λαχταριστό χωνάκι με την πανδαισία γεύσεων. Κάθεσαι μπροστά απο το ψυγείο και βλέπεις τις 325 διαφορετικές γεύσεις και θές να τις αγοράσεις όλες αλλά τρώς την πρώτη μάπα όταν βλέπεις ότι η μπάλα του παγωτού κοστίζει 1,60 ευρά και το κιλό 16 ευρά… Αφού φας την πρώτη μάπα και επειδή δεν είναι εποχή για ηρωισμούς ώστε να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο, μαζεύεις τα κομμάτια σου και παραγγέλνεις δειλά δειλά μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ μπάλα, στην καθόλα ευγενική υπάλληλο. Προλαβαίνει όμως και σου κάνει κίνηση ματ ενώ ψάχνεις τα φραγκοδίφραγκα στο πορτοφόλι (ναί αυτά που παλιά τα κρατούσες για τα διόδια), “θα το πάρετε στο χέρι ή θα καθίσετε?”. Χμ σκέφτεσαι σε πολλάπλά επίπεδα λες και λύνεις κύβο του  ρούμπικ (αφού δεν θες να γίνεις περισσότερο σώβρακο στο ήμισυ,  αφού δεν θες να χαλάσεις το επίσης λαχταριστό 50άευρω κλπ), γιατί ρωτάει άραγε? Μάλλον γιατί θέλει να αποφασίσει αν θα το βάλει σε χάρτινο κυπελλάκι ή σε γυάλινο αλλά ας ρωτήσουμε ποια είναι η διαφορά. “Αν το πάρετε στο χέρι κοστίζει 1,60 η μπάλα ενώ αν καθίσετε εδώ κοστίζει 2,20 !”. ΠΑΦ τρώς και την δεύτερη μάπα σαν καλός χριστιανός απο το άλλο μάγουλο.

2,20 η μπάλα του παγωτού??? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕ??? πότε έγινε η Ελλάδα εμιράτο ναούμ και κοστίζει η μπάλα 2,20? εγώ θα σου πληρώσω ρε μάγκα το νοίκι? εγώ θα σου πληρώσω την ανακαίνιση? Γιαυτό η Δωδώνη στο Μαρούσι είναι ΠΑΝΤΑ άδεια! (εντάξει κάποτε είχε και κάτι παππούδες αλλά κάποιοι έγιναν κουμαρόχωμα, άλλοι είδαν την παχυλή σύνταξή τους να πετσοκόβεται και έχασαν την γή κάτω απο τα πόδια τους). Αν δεν βγαίνεις κ. επιχειρηματία ή αν σου είναι ακριβό το νοίκι ή τα δημοτικά τέλη, τότε αλλάζεις στέκι! Είπαμε να μετακυλήσετε τα κόστη στον πελάτη αλλά με μέτρο, νταξ για το 1,60 το κάνουμε γαργάρα (αν και δεν θα έπρεπε! ακόμα και το σουβλάκι καλαμάκι 1,60 έχει και δεν συγκρίνετε με μια μπάλα παγωτό) αλλά 2,20 η μπάλα πάει πολύ.

Άλλη ιστορία το Mucca στην Ν. ερυθραία. Ναί ωραίο μαγαζί, ναί μεγάλη ποικιλία παγωτά με πρωτότυπες γεύσεις, ναί μεγαλύτερη η μπάλα παγωτό σε σχέση με άλλα μαγαζιά του είδους ΑΛΛΆ μεγάλο μέγεθος με 3 γεύσεις 2,10 η μπάλα??? ένα κύπελο μεγάλου μεγέθους με 3 γεύσεις και ένα μικρό με 1 γεύση 9 ευρώ? Κάποιο λάθος κάνετε κ. επιχειρηματίες και όπως τα προϊόντα σας έτσι κοστίζουν και τα λάθη αυτή την περίοδο!

Ελάτε λοιπόν στα συγκαλά σας και φέρτε τις τιμές σε νορμάλ για την εποχή επίπεδα αλλιώς θα αρχίσω να μοιράζω λουκέτα ασφαλείας 😉

 

Λ.

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

1 Comment

  1. πτυχιακές εργασίες

    Μέχρι πέρσυ έμενα και δούλευα στο Παρίσι. Φέτος ζω μεταζύ Χίου και Παρισιού…Μεγάλη ιστορία. Χτες το βράδυ βρήκα για ποτό και η μπρύρα έκανε 5 ευρώ…πάτε καλά ρε!
    5 ευρώ η μπύρα στο Παρίσι δεν κάνει…και ας είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός σε ολόκληρο τον κόσμο!
    …αυτό ήθελα να μοιραστώ και μου έδωσες την ευκαιρία με το άρθρο σου..

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.