Διαχρονικό το πρόβλημα αλλά τώρα εν μέσω πανδημίας που μπουκώσατε το δίκτυο μουχρίτσες το έχετε παρακάνει! Νταξ κιεμείς τα παιδιά της πληροφορικής απο τον τέρμα χαμέ δικτυά μέχρι τον σι λέβελ πληροφορικάριο τσιιο και τσιτιο είμαστε αντικοινωνικοί και πιο αδιάφοροι απο το ρ στο μάλπορο αλλά όλα τα πράματα έχουν ένα όριο. Αν θέτε ίντερνετς θα πρέπει να αρχίσετε να σέβεστε και να μην τα θεωρείτε όλα δεδομένα!
Όπως λέει και η εικονίτσα τώρα εν μέσω πανδημίας θυμάστε γιατρούς νοσοκόμες κλπ και καλά κάνετε γιατί η υγεία σας εξαρτάται και απο αυτούς όταν πέσετε στα χέρια τους. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αθέατος κόσμος πίσω απο όλα αυτά τα ωραία που βλέπετε καθημερινά είτε τώρα εν μέσω πανδημίας που έχετε κάνει τρύπα στον καναπέ, που λέγεται ΥΠΟΔΟΜΕΣ. Υποδομές ας πούμε ηλεκτρικό, για να βλέπετε που πατάτε και να μην σκοντάφτετε σε τοίχους, ας πούμε τηλεπικοινωνίες για να παίρνετε την θεία Λέλα στο χωριό να ρωτήσετε αν γέννησε η γελάδα ή να μπαίνετε στο ίντερνετς για να κάνετε πεσιματική στο λιτσάκι και τον κώστα. Και πολλές άλλες υποδομές που όμως για κάποιο λόγο τις θεωρείτε δεδομένες σε κάθε περίπτωση και τις θυμάστε νευριασμένοι όταν σας κοπούν!
Κλασσικό σκηνικό στην δουλειά μου που καλά καλά δεν ξέρουν το όνομα μου αλλά όταν πέσει το δίκτυο ή δεν συνδέεται το μακ (νούμερα θέλετε και μακ για μόστρα αλλά όταν δεν συνδέεται ούτε με εκτυπωτή το χρέπι τότε σώσον ελέησον μπουστουδιούλου) έρχονται με ύφος “τι έκανες μωρέ, μου ατίμασες την αδερφή! θα την αποκαταστήσεις! με το ζωνάρι λυμένο για καυγά). Στον γιατρό όμως δεν πάτε με αυτό το υφάκι γιατί εκεί κλασσαμέντες είτε γιατί ο βαρκάρης ήρθε κοντά πιο γρήγορα αποτι έπρεπε είτε γιατί στο τέλος έχει 50άρικο+
Οι υποδομές λοιπόν είναι κάτι σημαντικό και βασικό για να κάνετε πολλά πχια πράγματα στην καθημερινότητα σας που αναρωτιέστε πως τα κάνατε παλιά χωρίς αυτές. Δεν είναι μόνο το λάηκ στο λιτσάκι, ούτε το γουίφι στο πλυντήριο για να το ξεκινάτε όταν είστε στην δουλειά και να μυρίζουν άνοιξη τα καλτσάκια όταν γυρίσετε! Είναι τηλεπικοινωνίες και δίκτυα που στηρίζουν πχια νοσοκομεία με δεδομένα που δίνουν εικόνα σε αυτούς που πρέπει, στηρίζουν τις μεταφορές για να ακολουθούνται τα πακέτα ώστε να μην κλείσει η επιχείρηση μια ώρα νωρίτερα και όχι αν έρχεται το σεσουάρ που αγοράσατε γιατί αυτό είναι κεραμικό. Στηρίζουν την παιδεία για να μην μείνετε στουρνάρια τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά (ενώ όταν είναι ανοιχτά όλα πάνε ρολόι αλλά θού κύριε), στηρίζουν την πολιτική προστασία ώστε αν πάρετε την βάρκα να βγείτε για ψαροντούφεκο με καιρό, να σας βρούν ίσως πιο σύντομα απο το σινούκ. Στηρίζουν τις τράπεζες για να κινείται το χρήμα όχι για να αγοράσετε τα καλλυντικά της μακ τώρα πόχει 50% έκπτωση αλλά για να αγοράσει εμπόρευμα ένα κατάστημα απο το εξωτερικό για να μην πάτε και πάρετε τα άκυρα σωρό και κλαίτε με μαύρο δάκρυ.
Την επόμενη φορά που θα πάρετε τον ανιψιό και θα του πείτε έλα αγόρι μου, μπορείς να μου φτιάξεις την καφετιέρα να δείχνει τα νούμερα του λόττο και να στείλει το τοστ στον Δημητράκι στο σχολείο και σας πει ότι ρε θείο δεν μπορώ να το κάνω αυτό, μην του απαντήσετε “έλα ρε νικολάκι, τι σε σπουδάζαμε τόσο καιρό” γιατί θα σας πάρει ο διάολος”. Αφενός ο όρος πληροφορικάριος ή κομποιουτεράς που τους λέτε γιατί δεν νιώθετε, είναι τόσο γενικός όσο ο γενικός διευθυντής της εισαγωγες εξαγωγες επε! Αν πάτε στον παθολόγο και τον ρωτήσετε γιατί σας πονάει το μάτι ή στον οφθαλμίατρο και τον ρωτήσετε γιατί έχετε καούρες εκεί δεν θα του πείτε “έλα ρε γιατρέ, τι σε σπουδάσαμε τόσα χρόνια” γιατί θα σας γειώσει και θα κλαίτε. Αφετέρου μην ξεχνάτε ότι ο νικολάκης που θα σας φτιάξει το ρουτεράκι στο σπίτι θα πάρει ένα μύδι που θα σας κάνει την δουλειά και του ζητάτε και ένα κάρο δουλειές γιατί είναι τσάμπα! Ενώ στον ηλεκτρολόγο που με το που χτυπήσει το κουδούνι έχει 50άρικο θα του κρατάτε και τα εργαλεία μπας και σας κόψει κανα 2 ευρω κουφάλες!
Ότι κάτι δεν φαίνεται, οτι κάτι σας φαίνεται απλό, οτι κάτι δεν το καταλαβαίνετε, ότι είστε μιας άλλης εποχής των σπηλαίων, δεν σημαίνει ότι θα υποβιβάζετε τις σπουδές και την δουλειά των πληροφορικάριων γιατί αν σας κατεβάσουν 10 λεπτά τα δίκτυα θα τρομάξετε όπως όταν σβήνουν τα φανάρια για έλεγχο και θέλετε τροχονόμο να ρυθμίσει την κυκλοφορία γιατί δεν μπορείτε να συννενοηθείτε και να χωρίσετε 2 γαϊδουριών άχυρα!
Όπως λέει η εικονίτσα λοιπόν και οι άνθρωποι των υποδομών δουλεύουν 24/7 για να μπορείτε εσείς να κάνετε τις δουλειές σας από το σπίτι τώρα που δεν μπορείτε να πάτε για ψώνια αλλιώς θα πεινούσατε, που δεν μπορείτε να πάτε γραφείο αλλιώς θα πεινούσατε, που δεν μπορείτε να πάτε σχολείο και θα πεινάσετε.
Γιαυτό λοιπόν όταν σας λένε “ο κομπιουτεράς” να λέτε “νοιάζομαι” και όχι “δεν ήξερα”. Άιντε και ντε!