Menu Close

Πίστευε και μη, ερεύνα

marketresearch

 

Όχι δεν θα μιλήσω για θρησκεία. Άλλωστε είπα ότι το μπλόγκ θα μείνει απέξω απο θρησκεία πολιτικά και άλλα καυτά θέματα. Εμένα με ενδιαφέρει η καθημερινότητα.

Έρευνα αγοράς κυρίες και κύριοι. Έρευνα αγοράς, έρευνα αγοράς και πριν την αγορά για οτιδήποτε (ειδικά αξίας (ανάλογα την τσέπη)) έρευνα αγοράς.

Γιατί επιμένω; Τα πράγματα όσο περνάνε τα χρόνια εξελίσσονται. Έτσι και ο ανταγωνισμός.

Τα μαγαζιά που πας αμέριμνος να κάνεις τα ψώνια σου όταν σου λένε για εγγύηση χαμηλότερης τιμής, σημαίνει πως έχουν κάνει πριν από εσένα την έρευνα αγοράς αλλά έλα μην είσαι αφελής, σιγά μην το έκαναν για εσένα. Απλά θα έχουν το κινητό φτηνό και τα παρελκόμενα ακριβά. Ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων.

Κάποια πολλά χρόνια πριν τα μαγαζιά λοιπόν έκαναν τον λεγόμενο “ανταγωνισμό”. Δηλαδή αν έχω μανάβικο στέλνω έναν δικό μου στο άλλο μανάβικο της γειτονιάς και βλέπω πόσο δίνει τα μήλα. Έτσι λοιπόν αν δίνει ο άλλος τα μήλα 1 ευρώ εγώ τα δίνω 0,85. Τα χρόνια πέρασαν και τα συστήματα και οι διαδικασίες ακόμα και γιαυτό (τον ανταγωνισμό λέμε) άλλαξαν.

Στα πλαίσια αγοράς κινητού για ένα φίλο, είπαμε να κάνουμε έρευνα αγοράς. Έτσι όταν πήγαμε στο τέταρτο κατάστημα για να τσεκάρουμε τιμές ήρθε η ευγενική υπάλληλος και μας είπε αν θέλουμε να μας βοηθήσει. Όταν είδα ότι το ίδιο κινητό κοστίζει 160 ευρώ (ακριβότερο απο όλα τα άλλα μαγαζιά) της απάντησα πως βρήκαμε αυτό που θέλαμε αλλά ήταν ακριβό αφου στο Χ μαγαζί το είδαμε 139, στο Ψ μαγαζί το είδαμε 142 και στο Ζ μαγαζί 99.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν μου λέει η ευγενική υπάλληλος να περιμένω μισό λεπτό. Πάει στον υπολογιστή, σκρολάρει και επανέρχεται. Μου λέει λοιπόν ότι βλέπει τα 139 του Χ και τα 142 του Ψ αλλά όχι τα 99 του Ζ. Έτσι μπορεί να μας το δώσει στην τιμή του Χ!

Απτην μία σκέφτηκα πως αφού ξέρεις ότι το δίνουν το ίδιο μοντέλο στα 139 γιατί το δίνεις 160 ευρώ; από όποιον τα πάρουμε δηλαδή; Απτην άλλη δείχνει ότι η έρευνα αγοράς μόνο καλό κάνει στην τσέπη μας που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο!

Πριν αγοράσετε έρευνα αγοράς! Αν θέλετε να το αγοράσετε πάλι από συγκεκριμένο μαγαζί που είναι ακριβό, μην ντρέπεστε, πείτε ότι είναι ακριβό και ότι το είδατε αλλού τόσο (μην πείτε ψέματα γιατί βλέπετε ότι αν δεν το έχουν σαν τιμή στον ανταγωνισμό! αν το ξέρουν όμως!) και ότι το έχουν ακριβά. Υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να το πάρετε σε καλύτερη τιμή.

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.