Menu Close

Γλασκόβη – Μπέργκερ, Μίλκσεηκ & συμπάθεια

Καταλαβαίνεις ότι για να είναι το πρώτο πόστ στο #θαξανάκανα περί μπέργκερ και μιλκσέηλκ, έχει πέσει πείνα! Στην μυσταγωγία του μπέργκερ υπάρχουμε εμείς, αυτοί και οι άλλοι. Αυτοί είναι αυτοί που πίνουν ένα κουβά κοακόλα μαζί γιατί έτσι μάθαμε απο τα ταχυφαγεία που έφεραν τα μενού όταν σιγά σιγά ερχόταν το αμερικάνικο όνειρο στην Ελλάδα. Οι άλλοι είναι αυτοί που πίνουν μια κράκουλη μπύρα γιατί έτσι είναι ο σωστός ο πρέποντας (!) συνδυασμός με κάθε είδους κρέας. Είμαστε όμως και εμείς, που την μπεργκεριά την σωστή, την ορθόδοξη, την πρόστυχη την συνοδεύουμε με το μιλκσέηκ κυρίες και κύριοι. Γιατί αν δεν κάνεις την αμερικανιά σωστά, έρχεται ο κένεντυ στον ύπνο σου και σου λέει ότι δεν θα πάρεις πράσινη κάρτα για το αμερικάνικο όνειρο, ούτε μέχρι να βγάλει πόδια η άριελ!

Δεν ξέρω πόθεν προέκυψε ο συνδυασμός ταύτος αλλά προσωπικά η πρώτη μου γνωριμία μαζί του ήτο στην Ντόχα στα JohnyRockets , τα οποία απο την είσοδο κιόλας αποπνέουν μια βαθιά αμερικανική ρετρίλα και βιντατζιά (σε αυτά θα επανέλθω σε άλλο πόστ). Ύστερα λοιπόν απο τις επισκέψεις στα εν λόγω ιδρύματα προς τέρψη των γευστικών καλυκών, ο συνδυασμός μπέργκερ και μιλκσέηκ φράουλα σφραγίσθηκε και έμελλε να μείνει για πάντα. Απο τότε πολλά τέτοια σετ δοκιμάστηκαν ανα τον κόσμο (βλέπε 5 γκάιζ, ετσέτερα) για να καταλήξουμε στο υπέρτατο μαγαζί που βρίσκεται στην Σκωτία και πιο συγκεκριμένα στην Γλασκόβη και ακούει στο όνομα stakecattleandroll .

Το μπιφτέκι πάντα γουελ νταν σύμφωνα με νόμο στη Σκωτία (μη ζητήσεις διαφορετικό ψήσιμο θα πάρεις άκυρο), νόστιμο παραδόξως γιατί στην σκωτία πρέπει να έχεις μπάρμπα στην κορώνη για να βρεις νόστιμο κρέας και με φρέσκα υλικά. Οι πατάτες δεν είναι στάνταρ αξεσουάρ στο πιάτο και αν θέσε/αντέχεις-παραγγέλνεις έξτρα (προτείνουμε γλυκοπατάτες).Το μιλκσέηκ όμως! Το μιλκσέηκ όμως είναι κόλαση και είναι ακριβώς η γουλιά που θες μετά απο κάθε δαγκωνιά μπέργκερ ή και μετά απο όλη την διαδικασία εξαφάνισης. Το μιλκσέηκ στο σωστό το πρόστυχο με τα σιρόπια, την έντονη γεύση φράουλα (όχι κάτι τύπου γιαούρτι παχύρευστο με υποψία φράουλας) που σου δίνει δυο χαστούκια να πάνε τα λιπαρά κάτω. Αν δεις στο γκούλγκλ φωτόζ, θα δεις επίσης ένα σάουντις χοτ τοκ που έχει δύο ποδών! Το συγκεκριμένο θα χορτάσει και εσένα που θα ξεκινήσεις απτην μια πλευρά αλλά και το +1 σου στο τραπέζι που θα ξεκινήσει απτη άλλη. Όχι ρομαντζάδες παρακαλώ, γιατί αμφιβάλλω ότι θα αντέξετε να φτάσετε να συναντηθείτε μέχρι την μέση, ως άλλοι λαίδη και αλήτης!

Το όργιο βέβαια δεν τελειώνει εκεί αν είσαι sweet tooth όπως λένε εμάς τα τζάνκια της ζαχάρεως (δε μιλάμε για τους γλυκατζίδες που τρώνε μια σοκολατίνα έsτω και του κιλού και το κάνουν θέμα. Εμείς τα τζάνκια ζαχάρεως αν προσφέρουμε τα γλυκά μας σε νορμάλ άνθρωπο αποκτά απευθείας διαβήτη τύπου Ζ).

Αυτή η αρρώστια απο πάνω ονομάζεται MELTING BANOFFI και έχει ένα κέηκ απο πάνω. Σαν να μην φτάνει αυτό, έρχεται το ευγενικό σέρβις και το περιχύνει με ζεστή σοκολάτα γάλακτος για να ξεχάσεις και το επίθετο σου! Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπεις συνήθως όταν δίνεις σοκολάτα στο 2χρονο που βγάζει μούσι μουστάκι αλλά βαλάντη στα παλιά του χωρίς δαχτυλίδια, φοράει την σοκολάτα και το γλυκό γενικά μαζί με την φρεσκοπλυμένη μπλούζα της μαμάς, στοκάρει με σοκολάτα το τραπέζι, τον καναπέ, την θήκη με τις χαρτοπετσέτες, το κινητό, το δίπλα τραπέζι που ζήτησες να σε βγάλουν μια αναμνηστική, το ταξί της επιστροφής και τα εισιτήρια μπαίνοντας στο αεροπλάνο της επιστροφής.

Αν σε ενδιαφέρουν οι θερμίδες, έπρεπε να το είχες κλείσει εδώ και ώρα. Λυπάμαι έχασες. Εδώ θα έρθεις για να δεις πως είναι η ζωή, με όλα τα ωραία μέχρι μπανοφί!

Εγώ σε ενημέρωσα.

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.