Menu Close

Το επίτευγμα ενός νερουλά

Στην εποχή βέβαια που ο ρεσεψιονίστας είναι ρεσέψιο μάνατσερ και ο γενικών καθηκόντων σύρε φέρε μάνατσερ, τοτε ο νερούλας γίνεται Topathlete bottle-man.

Αλλά όπως πρέπει σε τέτοιες καταστάσεις  ας αφήσομαι τους τίτλους και ας πάμε στην ουσία.

Αν κάνεις την χάρη στον εαυτό σου και αφιερώσεις 3 λεπτάκια να δεις το παρακάτω βίδεο, ίσως σκεφτείς λίγο διαφορετικά μετά, ίσως γίνεις λίγο καλύτερος άνθρωπος, ίσως καλύτερος γονιός. Αν πάλι κάπου στα μέσα του βίδεο (έφτασες ρε θηρίο) σου βγήκε ένα αυθόρμητο κλάιν μάιν, τοτε κάνε μια καλή και πάτα χ γιατί δε σε αφορά το πόστ.

Ο κλάους λοιπόν, 53ώνε χρονώνε πχιά, ερασιτέχνης τριαθλητης με μερικά πτυχία στον τοίχο απο μια ματιά που έριξα στο λινκεντιν και το ίντερνετς, σηκώθηκε την Κυριακούλα του και πήγε τσαμπέ ολέ να δίνει νερό στους αθλητές (συγκεκριμένα στον κιπόγκε) που έτρεχαν στο μαραθώνιο.

Ε καί θα μου πεις. Και ακριβώς εκεί θέλω να καταλήξω, ότι εσύ που θα σκεφτείς ε και, είσαι αυτός που όταν ακούει για εθελοντισμό τσαφώνει λες και τους έφαγες το μπιφτέκι και αρχιζει και σε στολίζει για το πόσο μαλάκας είσαι που ξοδεύεις τον χρονο σου τσάμπα. Που πραγματικά αν σε δει κανείς, το πιθανότερο είναι οτι στροφάρεις το χάρτινο καλαμάκι στην φραπεδιά και πέρδεσαι ταυτόχρονα γιατι αν ήσουν φτασμένος σε κάτι, οτιδήποτε θα καταλάβαινες ότι ο εθελοντής ίσως έιναι λιγότερο μαλάκας απο αυτούς που του ασκούν άφθονη κριτική αφού έχουν πραγματικούς λόγους να πάνε να κάνουν αυτη την δραστηριότητα και ας μην πληρωθούν σε χρήμα. Σαν εθελοντής απο παλιά έκανα μια πτυχιακή και ερεύνησα λίγο τους πιθανούς λόγους. Πρώτος με διαφορά είναι για σοσιαλάηζινγκ. Γιατι πρέπει να κάνεις εθελοντισμό για να κάνεις σόσιαλάηζινγκ και όχι να πας να κάνεις καμάκι στο μοναστηράκι βέβαια θα μπορούσα να το ερευνήσω σε άλλο πτυχιο αλλά τεσπα. Άλλοι λόγοι ήταν για να βρίσκονται κοντά στο γεγονότο γιατι κάτι σήμαινε για αυτούς, γιατί μπορεί να ένιωθαν οτι προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο ή ακόμα και γιατι ήθελαν να πάρουν την στολή. Δηλαδή υπαρχει κόσμος που κάνει/προσφέρει κάτι χωρίς να ζητάει λεφτά, μαγικό;
Ο κλάους λοιπόν αν δεις το βίδεο, θα δείς την αυθόρμητη ευτυχία που νιώθει όταν η κιπόγκε κατάφερε να πάρει το μπουκάλι απτο χέρι του να πιεί νερο. Εκτός απτην ευτυχία, θα καταλάβεις ότι ο κλάους ξόδεψε χρονο απτον χρονο του (σε ανάλογα επαγγέλματα στην γερμανία σαν του κλάους η ώρα του αξίζει περιπου όσο το μηνιάτικο του φραπεδάρχη), για να σκεφτεί πως θα το κάνει σωστά. Ανέλυσε τις συνθήκες, ανέλυσε τις ανάγκες, βελτίωσε την διαδικασία, τέσταρε την διαδικασία και γιόρτασε την επιτυχία να πάρει το νερο ο κιπόγκε.

Ύστερα καβάλησε το ποδήλατο και άρχισε να τρέχει να προλάβει να κάνει την προετοιμασια στον επόμενο σταθμό και να επαναλάβει την επιτυχία.

Και ο κιπόγκε τον πρόσεξε, τον ευχαρίστησε και σημέιωσε την καθοριστικής σημασίας προσπάθια του κλάους για το τελικό αποτέλεσμα του. Ο κλάους λέει ότι υπερβάλει μεν αλλά όταν ο σταθμός είναι ανα 5 χλμ και χάσεις μια ευκαιρία να πιεις νερο όταν τρέχεις με 20χλμ/ώ τοτε σημαίνει ότι θα ξαναπιείς νερό στα 10χλμ αν τα καταφέρεις. Αν όχι μάλλον δεν θα κάνεις χρόνο και ίσως δε θα τερματησεις αν καταπονήσεις και αφυδατωσεις αρκετά τον οργανισμό που έιναι ήδη στα όρια του.

Ο κλάους λοιπόν έδωσε χρονο, σκέψη, σωματική ενέργεια για να πετύχει τον σκοπό του κάποιος άλλος και όχι μόνο το εκανε δωρέαν αλλά και το γιόρτασε, κάθε φορά.

Το σημαντικό πρωτα απο όλα είναι να βοηθάμε όπου μπορούμε για την θετική μας ενέργεια. Όταν ο συνάδελφος σου κάνει μια σημαντική παρουσιαση και δεις ότι το λάπτοπ του ψοφάει απο μπαταρία και δεν το έχει προσέξει, δώστου το καλώδιο ή ακόμα καλύτερα σύνδεσε το αμέσως στην πριζα. Το ευχαριστώ του αξίζει κάτι παραπάνω και ίσως το πληρωθείς στο μέλλον ακόμα και σε χρήμα. Φτάνει πχια με τους συναδέλφους που γυρνάς πλάτη και πέφτουν μαχαιριές γιατί να ψοφήσει η κατσικα του γέιτονα. Όξω λεμέδες πλέον, κουράσατε.

Όπως λέει το γνωστό μημ, βοήθησε γιατι ίσως είσαι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει κάποιον την στιγμή που κάποιος το χρειάζεται.

Σε γενικές γραμμές, απο το βίντεο μπορείς πραγματικά να δεις ότι κανένας δεν ειναι άχρηστος. Κάτι που φαινομενικά πολλοί θα χλευάσουν όπως το να πεις ότι δίνω νερο/πετσέτες/κάνω αέρα σε αθλητές, η βοήθεια, η υπηρεσία αυτή για κάποιους παραμένει πολύτιμη για να επιτύχουν το σκοπό τους και εσύ παραμένεις χρήσιμος.

Ακόμα κιαν αυτή δεν είναι μια εθελοντική κυριακή αλλά μια δουλειά που δίνει τα προς το ζην, μην την μειώνεις αν την κάνεις, μην την μειώνετε αν δειτε κάποιον να την κάνει ή τον ίδιο!

Γκώσαμε απο γονείς που θέλουν τα παιδιά τους πολιτικούς μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους για να νιώσουν οτι οι κόποι τους δεν πήγαν χαμένοι! Απο τις παλιές γενιές που μας φοβέριζαν ότι αυτό που θα πετύχουμε είναι να γινουμε τελικά λούστροι και θα μεταφέρουμε κασόνια στην λαχαναγορά! Ξέρω τουλάχιστον ένα λούστρο που έβγαλε πολλά φράγκα σαν τραγουδιστης αργοτερα και τον ξέρεις κιεσύ που τραγουδάς απάνω σε χαλιά, σε μαγικά χαλιά. Δεν ήταν χαζός λοιπόν, πήρε απλά άλλο δρομο να κάνει τα γούστα του. Τι; θα γίνεις κουρέας; θα πεθάνεις στην ορθοστασία. Ρε μπαγλαμά ο κουρέας βγάζει 15 ευρώ στο 10αλεπτο άντε 15 σε αντρικό κούρεμα, νομίζεις ότι πρέπει ντε και καλά να δουλέψει 8αωρο;

Αφηστε τα παιδιά ελεύθερα να κάνουν ότι τα ευχαριστεί! Μην τα φοβερίζετε ότι θα αποτύχουν αν δεν βρούν μια κλασσική φραγκάτη δουλειά που τελικά γίνονται δυστυχισμένα και πέφτουν έξω σε φραγκάτες δουλειές, γιατί; γιατί δεν είναι όλα για όλους και αν δεν είσαι χαρούμενος και να κάθεσαι να πληρώνεσαι, δεν θα το κάνεις καλά αν σε κάνει ευτυχισμένο να κινείσαι ολόκληρο το 8άωρο!

Αφήστε τα παιδιά σας να κάνουν ότι καταλαβαίνουν και σχετικά με τον εθελοντισμό, σπρώξτε τα σε αυτόν. Όπως έλεγε ένα μόττο σχετικά, όταν ασχολείσαι με τον εθελοντισμό  μπορεί να συμβούν ωραία πράγματα.

Μπορέι πχ να γνωρίσεις ένα κλάους εκεί στην προετοιμασια, να πιάσεις μια κουβέντα και να σε πάρει στην δουλειά του απτο πουθενά. Ξέρετε σε κάτι τέτοια ηβέντ πάνε κάτι τύποι που θέλουν να ξεσκάσουν απτην ρουτίνα τους.

Για την ιστορία έκανα 1 χρονο εθελοντισμό για τους ολυμπιακούς αγώνες στην αθήνα και με έβριζαν πολλοί. 18 χρονια περίπου μετά δουλεύω ακόμα στον ίδιο τομέα, περνάω ωραία και δεν φοβάμαι τις δευτέρες και η αποκατάσταση μου σίγουρα είναι καλύτερη απο αυτούς που τότε με έβριζαν.

Εθελοντισμός!
Η κάθε προσφορα είναι χρήσιμη!
Δεν υπάρχουν άχρηστοι ή αποτυχημένοι! 

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.