Menu Close

Τα μήλα παζάρευα

Επειδή είμαι λίγο γκατζετάκιας (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε που θα έλεγε και ο επίτ…) είπα να κάνω κάποια ψώνια αφού θα το κρατήσω και το παντρεύτηκα το άηφο 4ς μου (όχι ότι με χάλασε μιας και με έβγαλε παλικάρι (φτού αναφέρθηκα και στον ακατονόμαστο! και μακάρι να πάθει τίποτα το άηφο) και με αφορμή ένα νέο πρότζεκτ που ετοιμάζω για να περάσει δημιουργικά ο χειμώνας. (ναι ξέρω #firstworldproblems και τα παιδάκια δεν έχουν να φάνε στην αφρική αλλά εσύ σαβουρώνεις 3 δίπιτα στην καθισιά σου).

Έτσι λοιπόν αγόρασα για αρχή ένα ωραιότατο καλωδιάκι απο γερμανία ( twintrade_de ) (επειδή το λίνκ μπορεί να “πεθάνει” ανα πάσα στιγμή βάζω και το όνομα του μαγαζιού να το βρείτε αν και δε νομίζω ότι στέλνει Ελλάδα) ώστε να πετάξω το άλλο που έγινε φιτίλια, αυτό το ορίτζιναλ της μαμάς μηλάδας! Με μόλις 6,99 ευρά έγινα μάγκας και ας μην είναι (το πιθανότερο) γνήσιο αλλά αφενός κάνει μια χαρά δουλειά, αφετέρου θα δούμε πόσο θα κρατήσει (όσο και να κρατήσει σε σχέση με τα 20 ευρώ που θέλει το μαμά βάζω άλλο ένα ευρώ και παίρνω σύνολο 3 και ας χαλάσουν στο 6άμηνο).

Η καλή αγορά όμως είναι η παρακάτω.

dock

Apple Universal Dock mit Remote MB125G/C Κύριοι! Απο τον ίδιο ηλεκτρονικό μαγαζάτορα λοιπόν και σε τιμή χώμα 19,90. Το κουτί ολοκαίνουργιο, όλα στις ζελατίνες τους και αυθεντικό (εκτός αν έχουν κάνει τόσο καλή δουλειά για μούφα που και πάλι κλάην).

Τι είναι αυτό? Είναι μια βάση πασπαρτού με αντάπτορες για αηποντ (5η γενιά), αηποντ κλάσσικ (80γβ, 120 & 160 γβ (2009), αηποντ τατς 2η γενιά, αηφον 3 τζι / 3 τζι ες, αηποντ νάνο 4η γενιά και αηποντ νάνο 5η γενιά. Χωρίς τον αντάπτορα μεν αλλά λειτουργεί δε και το αηφον 4 ες και λογικά και το 4 χωρίς να το έχω δοκιμάσει το δεύτερο.

Αυτή η βάση λοιπόν είναι μαγική για εσένα τεμπέλη μου και καλομαθημένε που αν κάτσεις στον καναπέ δε θα σηκωθείς που να σημάνουν και οι καμπάνες ασούμε! Και καλά θα κάνεις γιατί αν είναι χειμώνας που θα αφήσεις τον ζεστό καναπέ και την κουβέρτα να πας να αλλάξεις κομμάτι? ούτε καν!

Το μαγικό? έχει τηλεχειριστήριο! Ουάου! Λειτουργεί εξαιρετικά και απο μακριά, απο αρκετά μακριά οπότε είσαι άνετος. Το ζουμί όμως είναι παρακάτω που συ παραθέτω και τη γνώση. Νταξ μουσική έχεις μέσα, την έχεις χιλιοακούσει και σιχάθηκες το ίδιο και το ίδιο.

Γιαυτό λοιπόν έχεις περάσει 3 μαγικά απς (όχι πούς) που ακούνε στο όνομα:

  1. spotify
  2. di.fm
  3. sky.fm

Σε αυτά λοιπόν αν και λίγο χαζό το χειριστήριο του οποίου το κουμπί “μενού” λειτουργεί μόνο για να το “ζευγαρώσεις” με τη βάση και να το “χωρίσεις” απτη βάση (σε περίπτωση που έχεις κιάλλα χειριστήρια μηλάδας) δεν κάνει καμία άλλη λειτουργία (να ανοίξεις απ για παράδειγμα ή κάτι άλλο) μπορείς όμως να κάνεις αυξομείωση της έντασης και το άλλο μαγικό? εκτός απο το σπότιφαη που μπορείς να αλλάξεις τραγούδι με τα κουμπιά “επόμενο-προηγούμενο”, στα σκαη και ντιαη .φμ μπορείς να αλλάξεις κανάλι και να ακούσεις διαφορετική μουσική. Το μόνο που έχεις να κάνεις πριν στρογγυλοκάτσεις το αφράτο ποπουδάκι σου στον μαλακό πλην ζεστό καναπέ, είναι να ανοίξεις το αππ και να το αφήσεις στην κεντρική οθόνη. Τότε μπορείς να πατήσεις το πλέη και να αρχίσει να επιπλέει (πφφ χούμορ!). Έτσι λοιπόν αν βαρεθείς ή δεν θες αυτό το κανάλι, πατάς το επόμενο και έχεις μουσική για να έρθουν να σε βρούν απτη μυρωδιά, τον επόμενο χειμώνα και να σε βγάλουν μαζί με τον καναπέ (πφφ μακάβριο χούμορ).

Αν λοιπόν θέλεις αυτές τις λειτουργίες και είχες την απορία αν θα παίζει σε κάτι άλλο απο τα κλασσικά πλέηλιστ επόμενο-προηγούμενο τραγούδι, πάρτο άφοβα, θα κάνεις την δουλειά σου.

Επίσης με την βάση (η οποία δεν έχει στο κουτί μέσα κανένα καλώδιο, πρέπει να τα αγοράσεις έξτρα) μπορείς να φορτίσεις το κινητό ταυτόχρονα, να το συνδέσεις/συγχρονίσεις με το πισί και να κάνεις ότι έκανες και πριν με το καλώδιο απλά.

Άλλο ένα μικρό αλλά χρήσιμο είναι ότι έχει τρυπούλα για το κλασσικό καρφί όπου μπορείς μετά να το συνδέσεις σε ένα 2,1 ηχοσύστημα και τελικά να κάνεις πάρτυ απο μακριά.

Εξαιρετικές αγορές λοιπόν και οι δύο και μπράβο μου γιατί χτίκιασα να βρώ ντοκ που θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει! Άλλα δεν θα έχουν τηλεχειριστήριο, άλλα δεν θα έχουν δυνατά ηχεία, άλλα θα κοστίζουν φράγκα πολλά (κατά το χρόνια πολλά γιατί έρχονται και άγιες μέρες).

Έτσι δεν θα πάει χαμένο ένα συστηματάκι παλιό αλλά καλό 2.1 και θα μπορώ να το χειριστώ απο μακριά, είτε να το συνδέσω σε πιο δυνατό ηχοσύστημα κλπ.

Τέλος, είμαι σε αναμονή ενός αντάπτορα απο 30πινο του αηφο σε μαηκρο γιουεςμπι του γκάλαξυ σ4. Δεν περιμένω να δουλέψει το χειριστήριο (αν γίνει βέβαια θα κάνω πάρτυ και είστε καλεσμένοι) αλλά θα ήθελα τουλάστιχον να φορτώνει η μπαταρία μέσω της βάσης. Ίδωμεν!

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.