Menu Close

Λίγο μέταλλο και γυαλί ακόμα…

8800

 

Αχ δεν μπορώ, είδα τον τρανσπόρτερα 3 και θυμήθηκα τα παλιά. Τότε πίσω στα 00’s που υπήρχαν κινητά που κοντράριζαν παλικαρίσια τα υπόλοιπα ελάχιστα “κοσμήματα” του άντρα όπως τα ρολόγια.

Σίγουρα είχες δεί το 8810, το 8800 σιρόκο, το αρτέ και όλη αυτή τη χλιδοσειρά της νόκια για καλά πορτοφόλια. (βλέπεις αναφέρομαι σε κινητά που μπορεί να είχε ο λαός και δεν μενσιώνω καν τα βερτού που κόστιζαν όσο ένα μικρό αυτοκίνητο). Είχαν μια λάμψη, ένα στυλ, μια επιβλητικότητα αφήνοντας τα πάνω στο τραπεζάκι δίπλα στο πορσελάνινο πιάτο του γκλάμουρους ρέστοραν που βγήκες να φας ένα ελαφρύ πλην ακριβό βραδινό με το κορίτσι. Το ανοξείδωτο ατσάλι σε σκούρα χρώματα, το αχάρακτο γυαλί, η επένδυση απο δέρμα και τα συνθετικά ζαφείρια έκαναν την εμφάνιση του κινητού ξεχωριστή και σίγουρα να το νιώθεις στο χέρι σου. Όταν δε έκλεινε το πορτάκι και άκουγες τον μεταλλικό ήχο, τότε καταλάβαινες που πήγαν τα λεφτά σου.

Απο τότε πολλά άλλαξαν. Η νοκια ακόμα χαροπαλεύει σαν εταιρεία αφού έχασε το τρένο της τεχνολογίας, το μερίδιο της το πήραν μέσα απτα χέρια εταιρείες όπως η μπλάκμπερρυ (που ίσως ήταν η μόνη που κράτησε για λίγο το μπάλανς σε τεχνολογία και ποιότητα/εικόνα ενός μπίζνες κινητού αλλά κιαυτής τα αποτελέσματα τα είδαμε), η άπλ και η σάμσουνγκ.

Φυσικά κανείς δεν έχει να πεί τίποτα για το άηφο απο θέμα υλικών και ποιότητας αλλά όπως και να το κάνεις η “εικόνα” δεν είναι η ίδια με την παραπάνω χλιδοσειρά. Για την σάμσουνγκ τι να λέμε. Απο τεχνολογία έχουμε φτάσει σε επίπεδα συνομιλίας με το κινητό αλλά απο ποιότητα υλικών είμαστε ακόμα στο πλαστικό!

Βλέπεις λοιπόν στον τρασπόρτερα 3 το άουδι α8 και καταλαβαίνεις ότι στα αυτοκίνητα η τεχνολογία πάει μπροστά αλλά και η χλίδα και η σχεδίαση σε κάποιες κατηγορίες δεν μένει πίσω, λες και ότι συμβαδίζουν (λέγε με α8, σ κλαςς μερσέντες κλπ) και αναρωτιέσαι, στα κινητά γιατί δεν μπορεί να γίνει το ίδιο. Θα ξαναέρθουν στα χέρια μας ανάλογης σχεδίασης κινητά κάποια στιγμή στο μέλλον ή η τεχνολογία θα συνεχίσει να κάνει άλματα ενώ η εμφάνιση θα υστερεί?

Ξέρω ξέρω #firstworldproblems αλλά τι να κάνεις…

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.