Menu Close

Εμείς ψυχή δεν έχουμε;

Δεν έχω να πω, οι κυβερνήσεις ανα τον κόσμο παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την κοινωνική μας αποστασιοποίηση (σικ), να αποφύγουμε όλους αυτούς τους τρόπους που μπορεί να μεταδοθεί ο ιός και να φορτώσει το υγειονομικό σύστημα και να χαθεί κόσμος και μπλα μπλα μπλα και μπράβο. Με την ψυχική υγεία ασχολήθηκε κανείς άραγε;

Πριν προλάβει κανείς να μου πει για τις νέες ή αναβαθμισμένες τηλεφωνικές γραμμές ψυχικής υγείας να πω ότι νταξ το ξέρω, όπως και ξέρω και ένα κάρο κόσμο (επιτέλους το ξεπερνάμε το ταμπού) που έχει τον ψυχολόγο του και μπράβο. Σε τι βοηθάει όμως ο ψυχολόγος και η τηλεφωνική γραμμή μια φορά την βδομάδα ή και παραπάνω για καμια ωρίτσα έκαστη όταν στα δελτία ειδήσεων π.χ ακούς για πόσους πεθαίνουν, πόσους χαροπαλεύουν, σε παγκόσμιο επίπεδο;

Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες που ζούμε είναι πρωτόγνωρες (ευτυχώς δεν διαβάζει κανένας μεγάλης ηλικίας να πεταχτεί να μας πεί ότι έζησε πολέμους, λοιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς ας πούμε και ότι εμείς οι νέοι είμαστε κακομαθημένοι γιατί τα έχουμε όλα. θου κύριε) και θα υπάρχουν αστοχίες στην διαχείριση της καθημερινότητας εν μέσω πανδημίας. Στην κοινωνία της πληροφορίας όμως και της άφθονης γνώσης, επιστήμονες παντού, δεν φάνηκε ας πούμε ένα πιο μετριοπαθές δελτίο ειδήσεων (ναι θέλουν να μας τρομοκρατήσουν και να πουλήσουν εμβόλια με τσιπάκι που θα πιάνει καμπάνα με το 5τζι..) που να μπορεί να μεταδίδει τις ειδήσεις και την πραγματική κατάσταση αλλά σεβόμενο την ψυχική υγεία των θεατών. Πως όταν αναμεταδίδουν κάποια τρομοκρατική ενέργεια βάζουν έστω ένα μοζαίκ στις ακατάλληλες σκηνές ρε παιδί μου.

Τα μμε φροντίζουν για την ενημέρωση μας και για την ψυχαγωγία μας και καλά κάνουν. Πόσα απο αυτά όμως έβαλαν στο δυναμικό τους 1-2 ψυχολόγους να συμβουλεύουν τους υπεύθυνους προγράμματος πως θα πρέπει να διαμορφωθεί όλο γενικά το πρόγραμμα εν μέσω πανδημίας που σε 2 μήνες περίπου θα κλείσουμε ένα χρόνο στο σπίτι; Πόσες φορές ζήτησαν μια συμβουλή για το πως να πούμε αυτές τις ειδήσεις στο ευρύ κοινό χωρίς να τους προκαλέσουμε κρίσεις πανικού; Πόσες φορές ζήτησαν μια συμβουλή αν θα έπρεπε να αλλάξει το πρόγραμμα απο το να παίξουν μια ώρα επανάληψη 20 ετίας, να παίξουν μια ώρα ψυχολόγου με οδηγίες για το πως να περάσει η μέρα στο σπίτι με τα παιδιά που μπάφιασαν, με τους παππουδογιαγιάδες που δεν την παλεύουν, με τους γονείς που είναι σάντουιτς ανάμεσα στους προηγούμενους και αν είναι τυχεροί τρώνε τα λεφτά τους στους ψυχολόγους αλλιώς παίζουν μάπες στο σπίτι; Τι νόημα έχει παιδιά να μας πείτε ότι εν καιρώ εγκλεισμού ανέβηκαν τα διαζύγια και η ενδοοικογενειακή βία; Ναι προφανώς. Εσείς τι θα μπορούσατε να κάνετε εκτός απο την μαυρίλα των δελτίων που το θανατικό πουλάει και τα μεγαλύτερα διαλλείματα για διαφημίσεις;

Θα μου πεις στην κοινωνία της πληροφορίας κλείνεις την τιβι (και ξεκινάς την ζωή που λένε και οι ανάρχες δικαίως ορισμένες φορές) και ανοίγεις το νετφλιξ, ανοίγεις το γιουτουμπ και βλέπεις ότι θες. Αν επιλέγεις όμως με βάση την ψυχολογική σου κατάσταση, αντίο ζωή! Θέλει ο κόσμος μια συμβουλή, ένα δρόμο να βαδίσει. Εκτός αυτού βέβαια, να μετρηθούμε παιδιά πόσοι έχουμε ιντερνετς, πόσοι πάμε σε ψυχολόγο και μετά να δούμε τα νούμερα πόσοι δεν κατέχουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο! Γιαυτό μιλάω για μαζική γραμμή που θα έχει στο νού της και την ψυχολογική υγεία του κόσμου και έτσι μαζικά βελτιώσει κομματάκι την ζωή του κόσμου!

Τι να το κάνω να μιλήσω με ένα γνωστό και να συζητάμε πόσοι πέθαναν στο Χ κράτος και για πόσο καιρό θα κρατάει ακόμα το λοκντάου. Έλεος με την συντήρηση της κατάστασης. Εντάξει πέρασε ο Μάρτιος (εμπρός βήμα ταχύ να τον προϋπαντήσουμε παιδιά στην εξοχή ασούμε) που σταμάτησε η ζωή και τώρα παρόλες τις δυσκολίες η ζωή συνεχίζεται. Ένα ντουέτο βίσση-βανδή έγινε και συζητήθηκε περισσότερο απο οτιδήποτε άλλο, έκανε τον κόσμο λίγο να ξεχάσει, να πει μια μαλακία στο τηλέφωνο με έναν γνωστό, να δώσει μια ελπίδα σε κάποια κοπέλα οτι τελικά θα στείλει ο καρεόλης, έδωσε μια ελπίδα ότι μόλις ανοίξουν τα πάντα και επανέλθουμε στην κανονικότητα, θα ζήσουμε εποχές του παλιού του ορθόδοξου πασοκ και ακριβώς αυτή την ελπίδα θέλουμε! (όχι του πασοκ ρε), την ελπίδα του να συζητήσουμε κάτι άλλο, κάτι εύθυμο, του να σκεφτούμε λίγο και την ζωή μετά που αργά η γρήγορα θα περάσουν κιαυτοί οι μήνες.

Το ραδιόφωνο; έκανε κάποια ανάλογη κίνηση ώστε να διαμορφώσει ανάλογα το πρόγραμμα του ώστε να προσφέρει κάποια χαλάρωση και όχι εξαγρίωση (όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Καλαμίτσης καλή του ώρα εκεί που είναι); Και μάλιστα θα έπρεπε να συμφωνηθούν κεντρικά αυτά και όχι απο έναν σταθμό μόνο. Ο καθένας στο δικό του ύφος, αλλά με συμβουλές απο ειδικούς πως να βοηθά τους ακροατές να τους ξεφορτώσει λίγο απο το ψυχολογικό φορτίο. Δεν λένε ότι το ραδιόφωνο σε ταξιδεύει; ε άντε ντε, συνέχεια με το ενημερωτικό μαγκαζίνο και πόσοι εμβολιασμοί έγιναν και πόσοι έβγαλαν καντήλες ασουμε. Κάπου ώπα δηλαδή.

Ο καιρός θα περάσει και ο ιός θα πάψει να είναι πρίμα βίστα και η ζωή θα συνεχίσει, αλλά τι να το κάνουμε παιδιά αν η ψυχολογία μας είναι καμμένη γη και θα πρέπει μαζί με το εμβόλιο να κουμπώνουμε και ένα κάρο κουμπιά για να την παλέψουμε και η ψυχοθεραπεία πάει 10 χρόνια πίσω;

Έκαναν προγράμματα για την αλλαγή της χρονιάς και μπουκώσαμε στην καψούρα για τον καρεόλη που έφυγε και την καρεόλα που πήγε με τον κολλητό και ένα κάρο καταθλιπτικά σταδιάλα. Φτιάχτε ένα ανεβαστικό πρόγραμμα να γίνει στο σπίτι χαμός να περάσει καλά και το ζευγάρι και τα παιδιά και όλοι!

Έχουμε απτην άλλη τους καλλιτέχνες που μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα που χωρίς την τέχνη δεν κινείτε τίποτα. Σωστά παιδιά αλλά εκτός απο κανένα επίδομα, καναπέ και κλάμα, σε αυτή την κοινωνία της πληροφορίας θα μπορούσατε να είχατε κάνει παπάδες!

Τα μεγάλα ονόματα πάρτε καμια ημιάγνωστη μπάντα και πάτε σε κανα κανάλι να γίνουν περισσότερα λάηβ διαδραστικά! Νάσαι σπίτι και να μπορείς μέσω σμς και τουίτα να στέλνεις την παραγγελιά! Πάρτε αφου είστε μεγάλα ονόματα και σας ενδιαφέρουν οι συνάδελφοι και απο ημιανώνυμα ταλέντα έχουμε ένα κάρο που δεν έχουν τρόπο να πάνε μπροστά και κανονίστε κανένα λάηβ στρημ δωρεαν, ναι δωρεάν με χορηγούς μπύρες και ουίσκια να κάνει ο καθένας κέφι στο σπιτάκι του και με την τεχνολογία ναναι διαδραστικό! Επίσης να στέλνεις ένα τουί και να γίνεται η πλάκα απο σπίτι σε σπίτι. Γελάτε με τις παρέες που έπαιρναν ένα ποτήρι κρασί απο τους αμπελώνες που έχουν πιεί και έκαναν ζουμ να πουν μια κουβέντα, μια μαλακία να γελάσουν γιατί απο το ολότελα καλή και η παναγιώτενα!

Αλλά στην χώρα της αρπαχτής ασούμε που να σκεφτεί ο άλλος να κάνει κάτι τέτοιο. Ακόμα και για την Πρωτοψάλτη που ανέβηκε στην καρότσα να φτιάξει λίγο μουντ βέβαια απο την άντιπέρα όχθη, υπήρξαν ένα κάρο κουραστικοί τύποι, μιζερίδες, σαχλαμπούχλες, αντικοινωνικοί, αρτηριοσκληρωτικοί που βγήκαν και μας ζάλισαν τον έρωτα και πως βγήκε, και γιατί βγήκε και τι βύσμα είχε και έλεος ρε! Μια πρωτοβουλία υπήρξε απο έναν καλλιτέχνη και αμέσως να του την πέσετε!

Εν κατακλείδι, μην τα λέμε ξανά! Ο καλύτερος λαός του κόσμου! Η παρτάρα μας ναναι καλά και να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί έτσι είναι γραμμένο στο δνα το νεοελληνικό. Κανείς να μην περνάει καλύτερα απο εμένα και αν εγώ περνάω σκατά, θα περνάτε όλοι μαζί μου!

0 εις το πηλίκο.

Την αγάπη μου!

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.