Menu Close

ΕΕλεύθερη μετακίνηση; Χλωμό σε κόβω

Όσο εσείς κάθεστε εγώ συνεχίζω και πετάω. Όχι όσο προ κόβιδ αλλά παίρνω μια εσάνς καμπίνας πότε πότε. Είδα απίστευτα πράγματα όπως τον πίνακα ενός διεθνούς αεροδρομίου άδειο! και δεν πίστευα στα μάτια μου. Θα μιλήσουμε για first world problems οπότε αν είσαι ναιμεναλλάς μπορείς να πατήσεις Χ.

Βάζω τη μασκούλα μου και μπαίνω στο ημιάδειο τρένο, φτάνω στον άδειο σταθμό του διεθνές αεροδρομίου το τονίζω, σε άδειο πλέον τρένο και πηγαίνω προς το άδειο αεροδρόμιο. Δεν περνάω απο το τσεκιν γιατί αυτά είναι για τουρίστες, περνάω απο τα κλειστά διούτι φρη που είναι επίσης για τουρίστες (και για κανα έξτρα βαγκάντσα ξύδι σε τιμή κοσμήματος και όχι απλού χρυσού) και μπαίνω στο ημιάδειο λάουντζ. Αραζω στο ανάκλιντρο για να αποφύγω την πολυκοσμία της πύλης συνηθισμένος απο παλιά που ήταν λαϊκό προσκύνημα. Έρχεται η ώρα και πάω στην πύλη, πάω να περάσω με το μπόρντινγκ πασ επι του κινητού στο σκάνερ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ η κυριούλα; (ήρεμα ρωτάω). Τί είναι αυτό, δεν έχετε το χάρτινο;;; Με απορία κιόλας ότι θα έπρεπε να ξέρω και πως τολμάς ρε κακομοίρη! Την κοιτάω σα ροφός και μου λέει: καλά πηγαίνετε στο ντεσκ δίπλα. Λέω νατα μας θα θέλει να στείλουμε και κανα φαξ ασούμε. Ίσως τρίψω καμια πέτρα να ανάψω και ένα τσιγάρο στο μεσοδιάστημα, θα δω.

Παίρνω στροφές και λέω νταξ θέλει να ελέγξει τα χαρτιά (λέγε με pcr & plf) και αυτό έκανε. Μάνιουαλ παιδιά στο σταυρό που σας κάνω. Στην εποχή της πληροφορίας, του κλάουδ, του χαμού και του πανικό ήθελε να δει τα χαρτιά μου αν είναι οκ, και έπιασε το κινητό και το ξανάπιασα κιεγώ (έτσι κολλάει ο κόβιδ) και ξανά το ίδιο για να δει και το άλλο αρχείο (αν γλίτωσες πριν, έτσι ξανακολλάει ο κόβιδ), μιλάει πάνω στο κινητού μου (ξανακόλλησες κόβιδ), τυπώνει χάρτινο μπόρντινγκ πας και βάνει ένα τικ με το μπικ ότι όλα καλά και να περάσω! Όλα αυτά στην εποχή της πληροφορίας και της πανδημίας που πρέπει να περιορίσουμε επαφές κλπ. ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;

Και τώρα θα μου πεις είσαι περίεργος και θα σου πω καλώσήρθες στην ιστοσελίδα γιατί μάλλον είσαι νέος. Γιαυτό έχω την καρακάξα λόγκο νέο! Στην παρούσα περίπτωση όμως δεν τα έχω με την αεροπορική (παραδόξως) γιατί τι να κάνουν κιαυτοί με τη χαστούκα που έφαγαν, αν και μεταξύ μας ένας χρόνος πέρασε παιδιά, είναι προφανές ότι και το 21 έτσι θα πάει, ας το πάρουμε απόφαση και ας κάνουμε αντάπτ.

Τα έχω όμως με την Ευρωπαϊκή ένωσης. Γιατί; γιατί ο βασιλιάς πάντα γυμνός ήταν αλλά κανείς δεν έδινε σημασία. Τώρα όμως έγινε σώβρακο απτην γύμνια που πραγματικά έπρεπε κάποιος να δράσει. Που το πάω; μέσω λαμίας φυστικά και θα καταλήξω μερικές παραγράφους παρακάτω. Αν βιάζεσαι πάτα Χ.

Δεν θα σχολιάσω το φιάσκο με τα εμβόλια! Θα σχολιάσω όμως το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης, μια απο τις βασικές αρχέσε η οποία στην πράξη έχει κάποια θεματάκια. Ας πάρουμε εδώ για παράδειγμα τι έπρεπε να έχει γίνει αλλιώς με βάση την αρχή της ΕΕ για την μετακίνηση.

Έρχεται η ώρα και πάω στην πύλη, πάω να περάσω με το μπόρντινγκ πασ επι του κινητού στο σκάνερ ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ η κυριούλα; (ήρεμα ρωτάω). Τί είναι αυτό, δεν έχετε το χάρτινο;;; ανοίγω το ευρω-αππλικέησο που έχουν περαστεί απευθείας τα στοιχεία του PLF και του αρνητικού PCR απο το κέντρο που έκανα το τέστ και έδωσα τον αριθμό διαβατηρίου και το σύστημα ανοίγει τις πύλες του αυτόματα εφόσον πληρώ τις προϋποθέσεις! Έτσι γλιτώνουμε το χάρτι του μπόρντιν πας για να βάλει τικ η κυριούλα, γλιτώνουμε την κυριούλα, την επαφή μαζί της και επιταχύνουμε ασφαλώς την διαδικασία με χρήση τεχνολογίας που μας δίνεται αφειδώς πχια!

Ευρω-αππ! καλά διάβασες. Σαν να λέμε ταυτότητα 666, χάραγμα του σατενός, τσιπάκια κλπ. Αν είσαι απο τους άλλους πάτα Χ.

Ο κάθε ένας άνθρωπος είναι μοναδικός! Τα λέμε τα ξαναλέμε μάλλιασε η γλώσσα μας! Βαρέθηκαν να το λένε οι ψυχολόγοι και ο τάκης στη σούλα κάθε φορά που βγάζει το παστίτσο απο την πίτσο. Αφού είναι μοναδικός παιδιά θα έπρεπε να έχει και ένα μοναδικό προφίλ για ΌΛΕΣ τισ υπηρεσίες για ΌΛΕΣ τις χώρες της ΕΕ την ΕΕ μου μέσα! Και δεν το ζητάω απο παλιά πολύ, απο το 2000 μέχρι σήμερα ή ακόμα και απο το 2010 μέχρι σήμερα είναι μια αιωνιότητα και μια μέρα στον κόσμο της πληροφορικής όπου θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια ενοποίηση! ΈΛΕΟΣ! Είμαι ένας άνθρωπος και έχω 150 αριθμούς για το ένα κράτος και άλλους τόσους για όποιο άλλο κράτος πάω να εγκατασταθώ! Στην Ελλάδα έχω ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας, αριθμό διαβατηρίου, αριθμό ασφαλισμένου (ναι παλιά απο το ΙΚΑ θα σέβεστε), αριθμό κάρτας για ΜΜΜ, αριθμό εκλογικού καταλόγου, αριθμό άδειας οδήγησης. ΈΛΕΟΣ! Στην γερμανία έχω άλλο αριθμό ασφάλισης, άλλο αριθμό φορολογικού μητρώου κλπ κλπ ΈΛΕΟΣ!

Τώρα πχια όλοι έχουμ ετο κινητό προέκταση του χεριού μας. Άρα έχουμε μια καλή βάση για να υπάρξει ένα ευρω-αππλικεησο που θα περιέχει το προφίλ μας. Όλα τα στοιχεία μας και έναν μοναδικό αριθμό (ναι το 666, δεν είπα πάτα το Χ;). Είμαι ο ίδιος άνθρωπος στην Ελλάδα, ο ίδιος αν πάω Γερμανία ή αν πάω Γαλλία. Θα κάνω χρήση των ίδιων δικαιωμάτων, συστημάτων και διαδικασιών, γιατί με βασανίζετε;! ΈΛΕΟΣ.

Με αυτό το αππ λοιπόν όταν πήγα γερμανία για εργατιά στα ορυχεία άλατος στην φύρτη και έπρεπε να ασφαλιστώ, δεν θα μου έλεγε ο ευγενέστατος κυριούλης της ασφαλιστικής: πολύ ευχαρίστως να σας εγγράψουμε αλλά θέλουμε είτε το ευρωπαϊκό έγγραφο Ε104 είτε το ευρωπαικό έγγραφο Σ1 απο τον ασφαλιστικό σας φορέα! Δεν θα μου απαντούσε ο ΕΦΚΑ “κάντε αίτηση ηλεκτρονικά (ουάου) για έντυπο s1 (ΤΜΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟΥ) ή για έντυπο Ε104 (ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ).” και δε θα μου ζητούσαν ένα κάρο δικαιολογητικά γιατί πήγα Γερμανία, πόσο μένω Γερμανία, πόσο θα μείνω Γερμανία (ΕΛΕΟΣ) κλπ ώστε να μου δώσουν τα έντυπα, να τα δώσω πίσω και να ασφαλιστώ! ΕΛΕΟΣ! Αυτά έπρεπε να ανταλλάσονται εσωτερικά μεταξύ υπηρεσιών ή με βάση το μοναδικό ευρωπαικό προφίλ μου στο αππ παιδιά! ΕΛΕΟΣ! Γιατί πολύ απλά και όταν πρέπει να πάω στην ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού θα αρχίσει να με ρωτάει η ΔΟΥ για δικαιολογητικά για να μάθει γιατί πήγα Γερμανία, πόσο μένω Γερμανία, πόσο θα μείνω Γερμανία (!) όπως μου ζήτησαν σε άλλη υπηρεσία και τα έχουμε ξαναπεί! Εγώ ο ίδιος είμαι, γιατί με ζαλίζετε; Επειδή πρέπει η κάθε χώρα να δικαιολογεί μισθούς ΔΥ, πρέπει εγώ να φορτώνομαι το πρόβλημα να πηγαίνω να παίρνω χαρτιά, να τα μεταφράζω και να πρέπει να βγάλω άκρη;

Και όταν θα πάρω σύνταξη (χαχαχαχ); Που θα πρέπει να πάω πάλι σε όποια χώρα έμεινα και δούλεψα, να πάρω όλα τα δικαιολογητικά για να αποδείξω τα τέρατα πίσω στο οικείο ταμείο; Θα έχω γίνει καστανόχωμα παιδιά και θα σας μείνει η σύνταξη κουφάλες, γιαυτό δεν θέτε το ευρω-αππ μου! Το ήξερα.

Που θέλω να καταλήξω. Η ΕΕ αναρωτιέται γιατί υπάρχει σκεπτικισμός και αν το οικοδόμημα θα καταρρεύσει και δικαίως γιατί με αυτό το τέμπο θα καταρρεύσει! Ωραίες οι διακοπές στη Βρυξέλλη κυρίες και κύριοι βουλευτέ και εργαζόμενοι στις ευρωυπηρεσίες αλλά κοιμάστε όρθιοι όπως και με τα εμβόλια. Τόσα χρόνια δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια σοβαρής τεχνολογικής τυποποίησης και ένωσης των υπηρεσιών όλων των κρατών μελώνε. ΕΛΕΟΣ! Το παραπάνω παράδειγμα σας κάνει για ελεύθερη μετακίνηση; Ή η ελεύθερη μετακίνηση αναλώνεται μόνο στο ότι δεν θέλω βίζα πλέον να πάω στην Γερμανία και μπορώ να βρώ δουλειά να πληρωθώ απο Γερμανό επιχειρηματία με την ίδια ευκολία που θα έβρισκα απο τον Έλληνα; Όχι, ελεύθερη μετακίνηση είναι όλο το πακέτο μέχρι να πάρω σύνταξη εύκολα και απλά σαν ο ίδιος άνθρωπος-κοινός παρανομαστής σε όλες τις χώρες, με όλα τα συμβόλαια, σε όλα τα νοσοκομεία!

Και δεν τελείωσα! (Χ λέμε). Νοσοκομεία! Τώρα θα μπώ και στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και αν δε θες να μοιράζεσαι τα δεδομένα σου ξαναπάτα Χ! Έμεινα 15 χρόνια ελλάδα, 10 χρόνια γερμανία, 5 χρόνια αυστρία και 2 χρόνια βέλγιο! Άρα σας είναι λογικό σαν ένας άνθρωπος με ένα ιατρικό ιστορικό, να έχει 4 ιστορικά διαφορετικά σε κάθε χώρα και να ψαχνόμαστε γιατί είναι εντατική αφου πριν λίγο έπινε βότκες στην παμπ. ΌΧΙ και ΕΛΕΟΣ. Κονσίστενσι παιδιά, γιατί να μην έχω το προφίλ μου πάνω μου όπου και να πάω και να σωθεί μια ζωή πιο εύκολα; Είμαι εθελοντής να το δοκιμάσω (να μοιραστώ δεδομένα εννοώ) γιατί να μην μπορώ να έχω αυτή την ευκολία; Για να μην μάθει η ασφαλιστική που ήδη ξέρει μέχρι και τα γούστα μου στην πίτσα και υπολογίζει πόσο πεπερόνι έβαλα για να δεί πόσο θα φτάσει η χοληστερίνη και να μου χρεώσει τα νοσήλεια ανάλογα; το ξέρουν καλά, πάμε παρακάτω!

Είμαι ο ίδιος άνθρωπος παντού! Έπρεπε τουλάχιστον εντός Ευρώπης να συμβαίνει και στην πράξη αυτό και να είχα όλα μου τα δεδομένα (ιατρικά, φορολογικά, κλπ) πάνω μου , σε έναν ηλεκτρονικό φάκελο, σε έναν αριθμό (το 666, γιατί δεν πάτησες Χ;) για την ευκολία όλων, για να γλιτώσουμε χρόνο, χρήμα, δάση, ζωές, κόπο, εργατοώρες και πόσα ακόμα θετικά!

ΈΛΕΟΣ! Μια κάρτα, ένα αππ ΓΙΑ ΌΛΑ! ΤΩΡΑ!

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.