Menu Close

Είναι η Γερμανία και είναι ρομαντική….

κι’όποιος δεν το ξέρει να πάει να… το δεί!

Προφανώς αν διαβάζεις αυτό εδώ το μπλόγκ έχεις καταλάβει πως έχουμε δεί την Γερμανία με άλλο μάτι απο αυτό του τουρίστα που βλέπει τα μαγαζιά να κλείνουν στις 11 το βράδυ, τους Γερμανούς κρύους και την νυχτερινή ζωή του Βερολίνου σαν θεόσταλτο δώρο. Επίσης το βλέπουμε και με άλλο μάτι απο αυτό του αγανακτισμένου Έλληνα που τα έχει με τους Γερμανούς.  Εμείς είμαστε ένα κλίκ παραπάνω και έχουμε δεί την Γερμανία και τους Γερμανούς απο την καλή και απο την ανάποδη.

Αφού λοιπόν αποφασίσεις ότι θέλεις να ξοδέψεις μερικές μέρες διακοπών με το έτερο σου ήμισυ (που τό’χεις σε εκτίμηση) στην φθινοπωρινή Γερμανία για παράδειγμα (γιατί αν είσαι κάτοικος Αθηνών οι μόνες εποχές που ξέρεις είναι το καλοκαίρι και ο χειμώνας) τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνδιάσεις βουνό με (όχι θάλασσα ρε, θάλασσα έχεις και στη χώρα σου (ναί και βουνά έχεις αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)) ποτάμια και φύση γενικότερα στα μεγαλεία της.

Για να απολαύσεις αυτό το συνδυασμό πρέπει απλά να κλείσεις ένα εισιτηριάκι για Φρανκφούρτη και μετά ένα άλλο εισιτηριάκι για τα τρένα και να ξεκινήσεις το ταξίδι ανεβαίνοντας τον ποταμό Ρήνο. Έτσι θα έχεις τηην ευκαιρία να δείς παραδοσιακά χωριά της Γερμανίας που θα σε στείλουν (ναι μπορεί και αδιάβαστο) σε άλλες εποχές, μεσαιωνικές. Σε αυτά τα χωριά θα απολαύσεις παραδοσιακή γερμανική κουζίνα (ξεκόλλα δηλαδή απο το κότσι και τα λουκάνικα) και ωραιότατο κρασί της περιοχής (γιατί ΝΑΙ η Γερμανία δεν παράγει μόνο μπύρα (είδες που είσαι τουρίστας όμως…).

Σε αυτό το ταξίδι ψάξου καλά για κατάλυμα γιατί θα έχεις την ευκαιρία να μείνεις σε κάποιο απο τα παραδοσιακά κάστρα με θέα το Ρήνο!

Για να πάρεις μια γεύση δες τα ακόλουθα βίδεο (!) στην αγγλική απο την Ιουλία βραδβούρη και το bbc. Έτσι θα πάρεις μια ιδέα για το τοπίο που μιλάμε.

Τώρα αν σου άρεσε αυτό που είδες και θέλεις να διευρύνεις τους ρομαντικούς προορισμούς σου, τσέκαρε όλη την λίστα με τα βίδεο της ιδίας για να έχεις και μια άποψη για άλλα ομόσπονδα κρατίδια.

Επανερχόμενοι στον αρχικό προορισμό που είπαμε παραπάνω, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ανεβείς με τρένο (και τις απαραίτητες στάσεις για περπάτημα και διανυκτερεύσεις στην διαδρομή) μέχρι το Koblenz και ύστερα να κατέβεις με ποταμόπλοιο προς τα κάτω (μια Heeidelberg ίσως, ένα Darmstadt) ή να κάνεις και ένα συνδυασμό των παραπάνω μέσων στο ανεβοκατέβασμα της διαδρομής. Μην προτιμήσεις το αυτοκίνητο γιατί το μόνο που θα κερδίσεις θα είναι ατάκες κατά ριπάς από το ήμισυ “αχ κοίτα αγάπη μου τι ωραία που είναι” στην καλύτερη. Στην χειρότερη θα γίνεις ένα με το προπορευόμενο αυτοκίνητο ή θα κονομήσεις πονοκέφαλο απο το γύρω γύρω (σου είπα, τα ταξίδια στην fatherland είναι επιστήμη).

χωριά που πρέπει να κάνεις μια στάση:

  • Koblenz
  • Boppard
  • Sankt Goar
  • Bacharach
  • Assmannshausen
  • Ruedesheim am Rhein

ψάχνοντας λίγο στο νετ για τα παραπάνω θα βρείς και τις ιστοσελίδες τους όπου έχουν τα πάντα όλα απο φαγητό, διαμονή, πεζοπορία (ε διασκέδαση τώρα μην περιμένεις αφενός είναι χωριά αφετέρου δεν πήγες για κλάμπινγκ εκεί! αν θές κλάμπ πάνε στο κοκούν στη Φραφούρτη να δείς και τον σβέν (που σκάς απεριόριστα φράγκα σε δήθεν κλάμπ στην αθήνα).

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα που συγκεντρώνει αρκετές πληροφορίες για το κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου είναι το http://www.romantic-germany.info . Οτιδήποτε άλλο ενδιαφέρον λίνκ θα αναρτηθεί!

Γιατί μην ξεχνάς… Γερμανία, περνάς καλά!

 

Λ.

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.