Menu Close

Βιέννη – Αμπέλια, κρασιά και ψωμότυρο

Η Βιέννη έχει υλικό απο θαξανάκανα και το ξέρεις, γιατί μην κρυβόμαστε, παλιά πήγαινες το χειμώνα και άκουγες περισσότερο ελληνικά απο Γερμανικά. Στην βιέννη θα πας για αρχιτεκτ… έλα τώρα, θα πας για το φαγητό, τα γλυκά και ενίοτε την φύση. Φυσικά και ξέρεις απο τους οδηγούς που διάβαζες και τα where to go and what to do in Vienna for 3 days γιατί τόσο ήτο το μπάτζετ, το ύψωμα που έχει θέα την Βιέννη και τον Δούναβη. Ναι λέω το Κάλενμπεργκ που ανάθεμα και αν θυμάται κανείς πως λέγεται. Πήγες, στήθηκες στο μπαλκόνι που έχει, έβγαλες φωτό που ανάθεμα και αν φαίνεται η βιέννη απο πίσω, είδες τις τιμές στο εστιατόριο που έχει και ξαναπήρες το λεωφορείο να πας κέντρο που έχει κάτι λουκανικάδικα μούρλια που θα σου αφήσουν γκαφρά και να φας μια ζαχερτορτε για να την ανεβάσεις στο ίνστα (μέσα στην γλύκα είμαι πάλι σήμερα).

Αν είχες ψάξει όμως καλά ή είχες κανά ινσάηντερ ίνφο θα ήξερες τα αμπέλια κάτω απο το κάλενμπεργκ και ότι υπάρχουν κρασοποτεία που μπορείς να κάτσεις μέσα στα χωράφια και να γευθείς ντόπιες ποικιλίες κρασιώνε, αλλαντικά τυριά γιατί ήμεθα και σομελιέ (καλά μη νομίσεις και εγώ για σνίτσελα ετοιμάζόμανε και μου έριξαν άκυρο), βιολογικά προιόντα (λαχανικά και παγωτά) αλλά το κυριότερο κρασιά είπα! Πολλά κρασιά, βάλε κιάλλο κρασί κάπελα. Ξέρεις αυτό που πίνεις πίνεις και ευτυχώς είναι κατηφόρα μετά και κάποια στιγμή θα βρείς τον δρόμο να γυρίσεις ή σε κάθε περίπτωση θα σε βρούν στον επόμενο τρύγο. Εγώ πήγα στο βίνινγκερ αλλά εσύ μπορείς να πας και στο χόριγκερ ή σε κάποιο απο τα πολλά καπηλειά του νουσμπεργκ.

Θες να πας για ρομαντζάδα; σε έχω! βλέπεις λιβάδια, τριανταφυλλιές και ανάλογα σε ποιό μαγαζί, φωτισμό ηλιοβασιλέματος για την ανάλογη πρόταση…

Θες να πας με παρέα ή και μόνος; σε έχω και πάλι. Κάνε μια κράτηση γιατί αν η μέρα και ο καιρός είναι καλά, τότε θα γίνεται λαικό προσκύνημα και το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να πάρεις μαζί σου μια κουβερτούλα για πικινίκι γιατί το πιθανότερο είναι να κάτσεις στο παγωτό με τον κόσμο που θα έχει. Φυσικά δεν μασάμε ακόμα και γιαυτό και φυσικά δεν υπάρχει θέμα να πας και μόνος για μια γευσιγνωσία… Σίγουρα με τον ήλιο και το κρασί θα βρεις παρέα ανάλογα με τα γούστα σου. Μετά το πρώτο λίτρο το μαγαζί έδειξε να κοντεύει να γίνει μια παρέα για τα τραπέζια που ήταν κοντά κοντά, οπότε χαμογέλα, είναι μεταδοτικό που έλεγε και ο μικρούτσικος.

Στο φαί είπαμε, λίγα και καλά γιατί πρέπει να φερθούμε ανάλογα απο σεβασμό στο κρασί. Δεν θα πεινάσεις, μπορώ να στο πω, μην το βλέπεις έτσι φτωχό τον δίσκο (παραγγέλθησαν άλλοι 4 αλλά που να βρεις κινητό να βγάλεις φώτο απο το αλκοόλ), έχει ωραίο ψωμί φρέσκο για τις αλοιφές και πολλά και διάφορα πιάτα για την συνοδεία. άλλωστε σιγά σιγά και με το κρασί και με το φαί και δεν θα καταλάβεις πως πέρασε η μέρα και πως έφτασες σπίτι χωρίς αυτοκίνητο…

Ωραιότατη απόδραση απο την πόλη που δεν θα μετανιώσεις!

Share this post...
Share on facebook
Facebook
0
Share on twitter
Twitter

Leave a Reply

Connect with:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.